Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

Drugi dzień ostrego testowania nowych hamulców w Parku Chorzowskim. Dzisiaj 35 km po niezłym błocie na zjazdach. Avid'y zdały test perfekcyjnie, a weekend zakończony wynikiem 65 km, z max. prędkością na zjeździe 52 km/h. Przy okazji potwierdziły się opinie o idealnej sztywności Raidon'a przy tarczy 180 - ani razu klocki nie przejechały o tarczę (no chyba, że hamowałem :laugh:).

Świeży jestem, witajcie. Dziś ledwo 20km oraz piłka, siekierka i przecinka trasy w pobliskim lasku, po zeszłej wiośnie trochę to zarosło... :miner:

Wyszedł ładny, techniczny kawałek z niedużymi wzniesieniami (do 2 m), długości kilkuset metrów. Krzaki, chaszcze, konary nisko i wysoko i połowa trasy nad małym kanałem (a raczej na 2 metrowej skarpie nad 2 metrowym kanałem :icon_cool:)

Trochę off-topic ale w zimie mnie tu nie było :icon_wink:

Właśnie na tej ścieżce zimą była heca, jak na oblodzonym jechałem z kumplem, a raczej za nim, a on z niewyjaśnionego powodu zatrzymał się na ścieżce nad urwiskiem... Nic nie dało rady zrobić, śnieg, poleciałem głową w dół, przebijając lód na kanale, a rower na mnie :033: . Na szczęście stanąłem na konarze i nie wpadłem cały do wody. Ja jakoś wyszedłem, ale ta skarpa miała ponad 2,5m, ja stałem na lodzie, a rower jeszcze dalej odjechał... Wyciągaliśmy rower 15 minut... Zawsze woziłem ze sobą 2,5m linkę (życie mnie nauczyło) a na złość zapomniałem i dla tego to tyle trwało. Było wesoło, a do tego jak się pozbierałem jeździliśmy jeszcze 1,5h przy -3 :ninja:

Jedna z piękniejszych wywrotek jakie widziałem, a do tego moja :P

Jeżeli sięgać do czasów weekendowych to w sobotę trochę teren w niedzielę 40,5 km.

A tak to w tym tygodniu miało miejsce wymiana sztycy na dłuższą, zacisk czerwony i top cap czerwony, rower wzbogacony i detale, które cieszą oko jak mało co :D

Mała przejażdżka wieczorem rodzinnie.... przed wyjazdem dopompowałem synowi oba koła... w trakcie podróży (gdzieś po 3 km) było widać, że z tylnego koła uszło sporo powierza, szybki pit-stop na dopompowywanie powietrza u dziadka (było blisko).... cóż przez 30 min pobytu na postoju i na powrocie trzyma... zobaczymy jutro... dziwne

Dziś 26 km z czego 0,4 asfalt i 0,6 lekki leśny teren (okolice parku linowego na Pakoszu CK dla zorientowanych) - jestem świeży w temacie rowerowych wypadów więc zaczynam od krótszych i łatwiejszych tras.

BTW! Zawsze jak wyjeżdzam na rower są chmury a jak wrócę i idę do arbajtu to słońce wychodzi :/ :verymad:

Dziś 26 km z czego 0,4 asfalt i 0,6 lekki leśny teren (okolice parku linowego na Pakoszu CK dla zorientowanych) - jestem świeży w temacie rowerowych wypadów więc zaczynam od krótszych i łatwiejszych tras.

BTW! Zawsze jak wyjeżdzam na rower są chmury a jak wrócę i idę do arbajtu to słońce wychodzi :/ :verymad:

zawsze na weekend jest źle - ale już od poniedziałku....

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...