Skocz do zawartości

[pogadajmy] czyli co dziś robiłeś rowerowego - reaktywacja cz. 13

Odi

Rekomendowane odpowiedzi

W ostatnim czasie wymieniłem Teściowi hamulce. Z jakichś kompletnych nonameów na Decathlonowe Tektro, do tego linki, pancerze, słowem wszystko, prócz klamkomanetek.. Niby nic, ale wartość roweru wzrosła dwukrotnie ;)

P.

Wracałem z pracy do domu drogą okrężną. Zaliczone:

- pogonienie gołębi (od dzisiaj jeżdżę zygzakiem w obawie przed zemstą matki natury);

- uniki przed eskadrą kaczek;

- poczucie klimatu wojny w Wietnamie - dowiedziałem się co rzuca dwa duuuże cienie, wydaje dźwięki jak para śmigłowców, a przy tym przyziemiało tuż nad moją głową. Jeżeli jeszcze nie wiecie co to, to przybliżę temat. Na pewno choć raz w życiu widzieliście średniowieczne ryciny na których ludzie płyną na łabędziach (chociażby jeden z rycerzy okrągłego stołu). Te które widziałem w Polsce to pikuś z tymi czymś co nade mną śmignęło. Na oko 2,5-3 metry rozpiętości skrzydeł i jakieś 90 kg masy.

Gdzie mnie ten rower dzisiaj poprowadził - na lotnisko?

W planach na wieczór - uruchomienie jednego z dwóch liczników, albo zamówienie trzeciego.

Pojechałem na zajęcia z tańca rowerem, wcześniej odkręciłem dwie duperele spod siodła zyskując - 30g, a po przyjeździe wyczyściłem i spryskałem amorek żeby mi ładnie jutro pracowałem Może jeszcze odkręcę ochronkę na korbę ;]

Odkręcenie plastikowej ochronki na korbę, która była zresztą nieskuteczna Wynik -35g Cały rower = 13850g ;]

Dystans właściwie żaden coś ponad 10 km ale rodzinnie... starszy pożegnał się z mniejszym rowerkiem.... i dystans by był dłuższy ale młodszy zasną na foteliku... potem przywóz podbajerzonego większego roweru, poza smarowaniem itp wymiana raczek, domontowanie podnóżki, koszyka a przede wszystkim błotników, potem trochę regulacji i mały shakedown... kilka kółek pod blokiem na nowszym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...