rkopec16 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Dzisiaj.. złożyłem koło tył na piaście Novatec, wycentrowałem je i to tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kovu Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Założyłem błotniki i oświetlenie do swojego Lazaro Senatore V4. Wyprałem i zaraz założę do niego torbę podsiodłową (Kellys). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
timex550 Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Odkręciłem seryjne odblaski z kierownicy, sztycy i szprych. Od razu inaczej rower wygląda. Teraz tylko pozmieniać kilka rzeczy i będzie można kupić jakieś prawdziwe oświetlenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Zdjąłem stary set, kierownice mostek... miałem skrócić od razu pancerze ale to zostawię na potem jak przyjdzie kierownica z mostkiem nowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kovu Napisano 24 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2012 Mój Lazaro właśnie dostał licznik Kellys KCC-09 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thrawn Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Fuji cały rozkręcony. Rama dziś poszła do spawania. Pewnie tydzień minie zanim będę mógł śmigać. Na dodatek zepsuła się waga do ważenia części rowerowych. Do kitu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 thrawn do kitu to ja mam wczoraj się dowiedziałem, że będę musiał przebyć operację wycięcia narośli kostnej z okolic kolana i mam z głowy jakieś 3 tygodnie jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rkopec16 Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 dzisiaj założyłem kasetę i przerzutkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
klon Napisano 25 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2012 Rozpakowałem przesyłkę z przerzutką Opisałem rower w manii lekkości(i to nawet 2 razy, bo pierwszy post znikł ) Zrobiłem rozpiskę w excelu. I wreszcie - popatrzyłem sobie na rower (jeździć nie mogę, bo nie jest jeszcze w pełni złożony) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 O matko, wyskoczyłem na rower po chyba 4 miesiącach przerwy (gipsy, rehabilitacje itp) nowy amor, nowe koło i... ... słońce i masa śniegu, ależ pięknie Musiałem się podzielić haha, tylko 30 minut na początek, ale to było piękne 30 min Czyż nie jest piękny? Btw. Foto (jak zwykle ostatnio) z komórki + 5 minut Photoshopa, technika ładnie gna do przodu... A teraz powrót do roboty, ehhh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 26 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 fotoshop aż w oczy kłuje ładnie to dobrałeś kolorystycznie - sam dostałem zajawkę na kolory w rowerze, tyle że w zjazdówce. Moim zdaniem kokpit tam jeszcze kolorystycznie nie pasuje, bo czerń, koronie widelca można jeszcze wybaczyć, ale trzeba to zrównoważyć białą kierownicą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Hehe, myślałem o czymś białym w okolicach kierownicy, ale tak bardziej skromnie, o barendach tylko. Szczególnie, że strasznie lubię tą kierownicę i raczej na razie jej nie wymieniam. I trochę mnie bolą te czarne zipy na amorze (nadajnik od licznika), są białe zipy? Ktoś się orientuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zakol13 Napisano 26 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 a czym polerujesz - nakładka i wiertarka czy ręcznie? Na obecną chwilę ręcznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 26 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2012 Są białe zipy. Co do kiery - jest prosty sposób - zdejmujesz kokpit i niesiesz do piaskowania(ale prosisz o drobny piasek). Gwinty zabezpieczasz jakimiś śrubkami itp. Dalej malowanie proszkowe - proszek biały mat. Zagadaj w jakimś warsztacie - może wrzucą do piaskowania razem z jakimiś felgami czy innymi częściami? Co do polerki - fiksiarze w swoim dziale mają sensowne poradniki o polerce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Nowa sztyca i siodlo: SDG I-Beam - o wiele lzejsze niz dotychczasowy zestaw, w dodatku wybornie tlumi drgania...polecam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Są białe zipy. Co do kiery - jest prosty sposób - zdejmujesz kokpit i niesiesz do piaskowania(ale prosisz o drobny piasek). Gwinty zabezpieczasz jakimiś śrubkami itp. Dalej malowanie proszkowe - proszek biały mat. Zagadaj w jakimś warsztacie - może wrzucą do piaskowania razem z jakimiś felgami czy innymi częściami? Co do polerki - fiksiarze w swoim dziale mają sensowne poradniki o polerce. Parę sklepów w okolicy obleciałem, tylko czarne mieli zipy Może na allegro. Btw. Jak się zipy profesjonalnie nazywają? Kiedyś widziałęm sporo tego pod nazwą typu "paski zaciskowe" czy jakoś tak, nie mogę teraz znaleźć, pod jakim hasłem szukać? Kiery nie ruszam, napisy na niej też lubię Chociaż dobry pomysł masz Może kiedyś 700mm spróbuję, to pomyślę o innym kolorze. W sumie teraz z 680mm zdarzyło się przychaczyć o drzewo, ale jestem ciekaw jakby było z szerszą Btw. moje przygody z zakładaniem amora i pierwsza jazda po rehabilitacji http://forfunbike.blogspot.com/2012/01/zakadanie-nowych-czesci-i-pierwsza.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 27 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 lecisz do sklepu elektrycznego lub do chińczyka. Inne nazwy to: opaski zaciskowe, lub zaciskowe opaski elektryczne. Z kierą 710 mm jest taki problem - nie mieści się w korytarzu wagonów PKP(tych z przedziałami) i trzeba zdejmować koło Po malowaniu, poszukaj w tatoo klubach - tam ludkowie często bawią się aerografem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TrzecieKolo Napisano 27 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2012 Ah, opaski, nie paski, wielkie dzięki! Hehe, już nawet z 680mm ciężko mi było w pociągu Właśnie z takich powodów te 680mm cały czas mam, bo nawet wyprowadzanie z mieszkania czy jazda między samochodami w korku, czy między ludźmi, jest dość uciążliwa w porównaniu do wąskiej kiery. Nie mówiąc o singlach najeżonych drzewami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dziś 31 km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacekddd Napisano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2012 Dzisiaj 99,6km 4h52min, -9C. Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Ja może nie dziś, a wczoraj założyłem nową kierownice i pierwsza jazda przy -11 było bardzo w porządku muszę czekać na jakieś ocieplenie bo na razie jeździć ciężko w tych temperaturach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andi333 Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Dziś 49 km 25 teren,jedna gleba na lodzie i złamane mocowanie błotnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 29 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 TrzeccieKolo: sprobuj "trytytki" Powaznie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 29 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 30 km, kozy w nosie zamarzały... Zastanawia mnie jedna rzecz - wiozłem ze sobą dziś dwa bidony, w jednym Oshee a w drugim Isostar rozrobiony w proporcjach wg producenta. Po godzinie Isostar zmienił stan skupienia. Pytanie co leją do butelkowanego Oshee? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 29 Stycznia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Józek, ja bym się tym specjalnie nie interesował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.