dracozao Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam! Kupiłem adapter accenta (chyba). z PM na IS pod tarcze 180mm. W kupionych hamulcach mam śrubę i adapter PM - PM 180mm i jej długośc jest raczej dobrana pod ten adapter i montaż PM. Mam jednak pytanie...bo jedna śruba mocująca hamulec do adaptera wchodzi bez problemu jedna druga (dolna) nie chce wejsc. adapter nie ma nagwintowanego całego otworu montażowego. Czy to jest prawidłowa sprawa czy tez może jakiś bubel? http://img7.imageshack.us/img7/5421/pa150107.jpg http://img403.imageshack.us/img403/8695/pa150105.jpg Ten "burd" to smar. słabo widać, że nie ma gwintu. Proszę o odpowiedź czy muszę zmienić adapter, reklamować go czy użyć krótszych śrub. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kalin20 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Mam takie pytanie, po co ci te podkładki pomiędzy adapterem, a hamplem. Ja nie mam tych podkładek, i wtedy wszystko idealnie pasuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Kalin20 a masz w ogóle Avidy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Podkładki pomagają ustawić pozycje bloku ale nie o tym mowa. Ktoś coś powie na temat adaptera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Wygląda na nienagwintowany do końca. Jeśli masz gwintownik to możesz go poprawić na wylot. Jeśli nie masz to w każdym warsztacie samochodowym powinni mieć. Teoretycznie w serwisach rowerowych też. Jeśli gwint jest na wylot, a jedynie jest zostawiona na końcu jakaś zadra lub nadlewka farby (często się zdarza) to możesz spróbować poprawić gwint jakąś inną śrubą (trzeba dać obficie oleju i wkręcić silnie ale z wyczuciem). Możesz też od biedy dać krótszą śrubę lub skrócić tą co masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Hmmm, czyli warto podjechać do sklepu gdzie go kupiłem i ew reklamować. Wkręcałem dość mocno tą śrubę i lakier to na pewno nie jest jak się temu przyglądałem to tam brakuje z 2,3 zwojów by był w całości nagwintowany. No nic, przejadę się do sklepu i obadam temat Dzięki za odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Ja mam tak samo. Wystarczy dać krótszą śrubę i wszystko gra. Moim zdaniem szkoda się bawić w gwintowanie. Adapter jest tak skonstruowany, że i tak śruba z przodu trzyma na krótszym odcinku, niż tylna w nienagwintowanym do końca otworze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dracozao Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 To i tak muszę do sklepu podjechać, żeby śrubę kupić to przy okazji mogę się zapytać o to czy to nie jest produkt wadliwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzych0 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Najlepiej podjechać do jakiegoś sklepu metalowego i poprosić śrubę o wytrzymałości 8.8. Będzie taniej, a taka w zupełności wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.