Skocz do zawartości

[rower] Specialized Enduro vs Lapierre Spicy 916 co wybrac ?

tomek132

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Jak w temacie ktory rower waszym zdaniem bardziej jest wart swojej ceny ?

Osobiscie bralbym Speca ale nie pasuje mi osprzet SRAM.

Mial juz ktos do czynienia z tymi bikeami? Jesli tak prosze opisac po krotce opinie z uzytkowania.

Tu linki do specyfikacji rowerow :

- Specialized Enduro Expert Carbon

http://www.specialized.com/pl/pl/bc/SBCProduct.jsp?spid=62192&scid=1100&scname=G%C3%B3rskie

- Lapierre Spicy 916

http://www.lapierre-bikes.co.uk/mtb/all-mountain/spicy/spicy-916

Pozdrawiam !

Napisano

Z taką poradą to chyba pomyliłeś fora?

To co mnie zniechęca to "niestandardowy amortyzator" w specu. Ja nie lubię rozwiązań specjalnych, bo potem jest się często skazanym na określonego producenta.

Napisano

Cox, ulżyło ci po tym komentarzu?

@tomek, oba są warte ceny, ale to Lapierre zdobył pięć gwiazdek na bikeradar.com, co jest rzadkim rezultatem. W każdym razie na tle Enduro punktuje zawieszeniem OST, które nie buja, zachowując wysoką czułość.

Ale przy tym poziomie wydatku nie sugerowałbym się testami czy opiniami z neta, tylko się spróbował się osobiście przejechać.

Napisano · Ukryte przez Schwefel, 15 Października 2011 - to nie jest spowiedź żeby odpowiadać na takie pytani
Ukryte przez Schwefel, 15 Października 2011 - to nie jest spowiedź żeby odpowiadać na takie pytani

Można wiedzieć skąd masz tyle kasy na taki o to rower?

Tylko ciekawe jestem, jak nie chcesz, nie odpowiadaj.

Jak już inni napisali, lapierre prezentuje się trochę lepiej, ale oba są b.dobre.

Pozdrawiam.

Napisano

Z chęcią bym to zrobil tylko nie mam takiej możliwości, u mnie w mieście nie maja tych modeli w sklepach.

Takie pytanie troche z innej beczki ten Lapierre wytrzyma skoki na wysokosc 1-2 metrów i długość 4-6 ?

Napisano

Nie jestem jakimś specjalista od rowerów ale co nie co o nich wiem. Lapierre zaliczyłbym do kategorii enduro tj. Max efektywność na podiazdach a zarazem max przyjemnosc ze zjazdów. A jak wiadomo trasy są Różne i pokaźne skoki sie zdarzają i stąd wlasnie moje pytanie czy 160 mm to nie za malo do tego zeby od czasu do czasu poskakac troche dalej. Wiec udzieli mi ktos wreszcie odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie?

Napisano

Ok rozumie. A do spicy 916 podejdzie amortyzator o skoku 180 - 200 mm?

Ok rozumie. A do spicy 916 podejdzie amortyzator o skoku 180 - 200 mm?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...