erico329 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Witam posiadam ww licznik i dzis na treningu coz w przednim kole zaczelo piszczec , po krotkiej obserwacji i ocenie łożysk kola doszedlem ze to nie to , ale kiedy tyllko magnez zamontowany na szprysze mija się z czujnikiem , czujnik wydaje dzwięk taki świst ale jak zakrece kolem szybko tak w rece to slyszany dzwiek nie jest tak glosny jak przy jezdzie i wystepuje za kazdym obrotem , a ten slyszany podczas jazdy jest do niego identyczny tyle ze nie wystepuje za kazdym obrotem kola . Spotkał sie ktos z takim czyms ? a moze to wcale nie licznik ? chociaz na moje dzwiek dochodzi z tamtad hmmm poradzcie coś bo sam jestem głupi ...... xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bezio Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Mam speedmastera, i to zjawisko pisku jest normalne, przynajmniej w moim modelu 8000 Oczywiście jest to cichy pisk którego podczas jazdy nie słychać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Może to zbieg okoliczności. Mało prawdopodobne by magnes był na tyle silny, by obwód wewnątrz czujnika generował jakikolwiek dźwięk, tym bardziej, że jest to czujnik hall'a (najprawdopodobniej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.