Amator Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 Witam mam mało miejsca w domu i chciałem przechowywać jak dotychczas rower na balkonie, ale w zimie wiadomo śnieg i zimno. Czy jakiś pokrowiec wystarczyłby do przechowania roweru na balkonie?
mklos1 Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 Ja kupiłem pokrowiec motocyklowy Oxford w rozmiarze XL. Mieszczą się pod nim dwa rowery trekingowe, jestem zadowolony, bo jest solidnie wykonany. Czy wystarczy na zimę - nie wiem. Problemem jest wilgoć. Miałem pomył na owinięcie roweru folią, ale to jednak nie jest dobry pomysł, bo nie da się tego zrobić szczelnie, więc zawsze będzie się jakaś wilgoć zbierać - ale przed tym nie ma szans ochronić rower na balkonie. Jeżeli nie będzie na niego bezpośrednio padać śnieg czy deszcz - to już dobrze.
Mod Team michuuu Napisano 15 Października 2011 Mod Team Napisano 15 Października 2011 Owinięcie roweru folią nie jest dobrym pomysłem. Wilgoć i tak będzie się zbierać a folia nie pozwoli na jej odparowanie. Pokrowiec pozwala na ruch powietrza i dlatego jest zdecydowanie lepszy od kokonu foliowego.
ElDiablo Napisano 15 Października 2011 Napisano 15 Października 2011 dokładnie, wilgoć MUSI odparować, tym samym w pokrowcu muszą być otwory wentylacyjne. Przykładowy pokrowiec.
karbeti Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 Coś z materiału który będzie oddychał. Folia na pewno nie, to zły pomysł.
lajtspid Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 A ktoś z rodziny, lub znajomych nie ma trochę miejsca np. w garażu? Na wiosnę możesz być mocno zszokowany stanem swojego roweru, po zimowaniu na balkonie.
ElDiablo Napisano 18 Października 2011 Napisano 18 Października 2011 No nie ukrywam też bym odradzał, szkoda po prostu sprzętu. Żal najnormalniej....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.