MatimtB Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Jestem posiadaczem TREKA 4300 BRONZE , rama 18" na Alivio i hydraulikach Promaxa. W połowie następnego sezonu chciałbym kupić jakiś lepszy amortyzator bo póki co mam w nim jakiegoś tajwańskiego Spinnera 300. I tutaj moje pytanie jaki wybrać do 600zł , ważę 60kg , służyć ma do jazdy na maratonach. Można i czy się opłaca wstawić coś większego niż 100mm ? Proszę o jakieś sugestie i najlepiej jakieś linki do allegro. zapomniałem dodać , że najlepiej by było , gdyby miał jeszcze Pop Locka ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Jezeli rama jest pod 100mm to tak powinno zostac. Za 600 zł mozesz szukać używek RS z pop lockiem albo rozglądać sie za np nowym epiconem. Z RSa możesz szukać smiało recona, nowa tore 318 jak znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Tora w miare ciężka, ale pancerna, nowy epicon daje radę i waży też nawet znośnie , także w tej cenie polecam epicona, albo coś z używek RS w dobrym stanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatimtB Napisano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Używki raczej nie wchodzą w grę , a czym różni się Tora 318 od zwykłej ? Może jakieś opinie o RS DART2/3 ? I co lepsze TORA czy EPICON ? Bo nie wszyscy podzielają dobre opinie o Suntourze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 jest tora 318 i 302, dzielą się one także na Solo Air (sprężyna + powietrze) oraz TK Coil (Sprężyna + olej), tą pierwszą opcję można dopasować pod swoją wagę, z sprężyną + olej już tak łatwo nie jest , a co lepsze, niech się inni wypowiedzą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubek20 Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Solo air to sprezyna powietrzna a nie sprezyna+powietrze, 318 ma tlumik Motion Control ktory jest juz bardzo fajny i za ta wersja bym obstawial. Czasami zdarzaja sie tez 302 powietrzne ale ja bym byl za 318 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
powerbeam1 Napisano 21 Października 2011 Udostępnij Napisano 21 Października 2011 szukaj jakiś dobrych uzywek tak jak kolega wyżej napisał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.