Pavvel Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Temat trochę przyszłościowy, ale przymierzam się do modyfikacji roweru po przyszłym sezonie i zbieram sobie wiadomości. Na pewno będę zmieniał amortyzator i koła, więc postanowiłem przyjrzeć się (mimo wszystko) opcji z hamulcami tarczowymi. Dla przypomnienia, mój rower to cross (Unibike Viper). Chciałbym od Was uzyskać następujące informacje: 1. Czy różnica w cenie hamulców Shimano 595, czy 596 w stosunku do SLXów 665 czy 666 przekłada się na ich jakość? 2. Czy w powyższym zestawieniu są jakieś zauważalne różnice między sprzętem z tej samej półki? 3. Czy jest sens bawić się w złożenie kompletu, np klamek slx a zacisków deore? Do wyższych grup nie zaglądam, bo nie uważam swojego stylu jazdy za taki, który by wymagał czegoś więcej Trochę jeżdżę i będę jeździł w deszczu, a w tych warunkach na dzień dzisiejszy tylnego hamulca nie mam, a przedni też pogarsza swoje właściwości i ... nie podoba mi się to:) Rozpatruję również pozostawienie V-brakeów, tyle, że na pewno wtedy zmieniałbym je na coś bardzo dobrego, więc wydatek też jest. O, kolejna kwestia, czy klamki Deore będą dobrze współpracować z XT (czy XTR), czy lepiej je zmienić na grupowe? Temat kół pomijam, bo i tak będę składał zupełnie nowe. Nie znalazłem wszystkich odpowiedzi na swoje pytania, chciałem więc zebrać sobie wiedzę w jednym miejscu - stąd ten temat. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.