bigos97 Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Jak w temacie. Nie mogłem nigdzie znaleźć takiego tematu wiec proszę was o pomoc. Czy mogę do opony 700x35 założyć dętkę 23 Fossa ? bo nie umiem znaleźć dętki takiej tylko 35 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 Nie posiadam tych rewelacyjnych, wg mnie dętek, mało tego, nawet kolega kolegi ich nie ma, więc moja odpowiedź będzie czysto teoretyczna . Jedną z niewielu wad, poza ceną, jakie posiadają te dętki jest ich mała rozciągliwość. Dlatego zakładanie dętki o szerokości 23 w oponie 35 zwyczajnie nie przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 dętka się rozciągnie bez problemu, ale bedzie tak ścieniowana ze nie wytrzyma kilku minut w oponie. Nie ma możliwości żeby w tym rozmiarze dętka wytrzymała na oponie 35mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 15 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 15 Października 2011 ok. A wiecie czy dostanę gdzieś te dętki tylko 35mm ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 male szanse, producent miał przez chwile takie dętki, ale i tak były w astronomicznej cenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 to jakie dętki polecacie do 120zł za komplet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Za tyle pieniedzy przerob sobie na bezdetki i masz spokoj chyba ze przyjedzie ci szprychy wymieniac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Szprychy wymieniać ? o co Ci chodzi ? bo nie jestem obeznany. To jeśli możesz podaj jakieś bezdętkowe oponki 700x35 ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dętki za 120zł??? Stary, kup sobie po prostu dwie dętki po 15 zł i jedną zapasową i masz spokój. Po co ci jakieś super hiper dętki, jak te lżejsze są jednocześnie mniej wytrzymałe, a tobie chyba nie chodzi o to żeby wyszarpać jakieś pojednyńcze gramy z wagi roweru? Fossy też wcale nie są idealne, miałem jakiś czas, co prawda gumy nie złapałem, ale nie wytrzymały w sumie dwóch miesięcy jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 16 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Szprychy wymieniać ? o co Ci chodzi ? bo nie jestem obeznany. To jeśli możesz podaj jakieś bezdętkowe oponki 700x35 ) Chodziło mi o to zebyś wywalił detki i zrobił koła bezdętkowe, w takim celu specjalnie uszzcelnia sie opone i wtedy nie dostaniesz sie do nypli a zeby jedną wymienić musisz robić wszystko jeszcze raz, ale fakt kup zwykłe dętki, albo nawet jakieś super lighty i masz spokoj. Ja mam maxxisa super light są ok raczej bez awaryjne jedyne kapcie jakie miaem to snake bo cisneinie było za niskie.\ Możesz kupić specjalne opony ale wcale nie musisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigos97 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Dzięki wielkie Jednak kupie 3 zwykłe dętki i spokój . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.