MikeSkywalker Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Licznika używam rok, owszem czas nie wpływa na jego mocowanie ale wyciąganie/montowanie go przez ten może. A co się dzieje? Bardzo słabo "blokuje" się w podstawce. Sprawdzałem jak wygląda to w innym liczniku Sigmy u kolegi i tam licznik jest pewnie zamocowany. Mój wyskakuje z podstawki przy zbyt energicznym wciśnięciu dolnego prawego przycisku, przy lekkim trąceniu ręką czy na wybojach. Oberwał już trochę w takich akcjach i się porysował a raz został prawie zmiażdżony przez samochód jak spadł na jezdnię. Muszę coś z tym zrobić. Czy w grę wchodzi jedynie kupienie nowej podstawki? Na pewno w sklepie sprawdzę jak siedzi w nowej. A może znacie jakiś "patent" na podklejenie czegoś, podłożenie żeby licznik się lepiej blokował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Znam lepszy patent - o ile się nie mylę, to masz dwa lata gwarancji producenta więc uderzaj do... producenta Najlepiej napisz bezpośrednio do Niemiec - http://www.sigmasport.com/en/service_center/service_kontakt/ Pozdrówka! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nielad Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 W moim przypadku podstawka za bardzo się rozszerzyła. Prawdopodobnie rozciągnęła ją gumka mocująca na mostku. Efekt wypadający licznik. Znajomy serwisant pokombinował i okazało się, że wystarczyło podstawkę ścisnąć palcami i okazywało się, że trzyma bardzo dobrze. Ja akurat poszedłem po najmniejszej linii oporu, wymieniłem na nową i mam spokój. Ciekawe czy u Ciebie jest podobny problem? Jeżeli tak zacznę się bać, że po jakimś czasie znowu licznik może zacząć mi latać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Niestety licznik wylicytowałem na allegro, nowy ale żadnego paragonu ani gwarancji na niego nie dostałem, tyle że "dotarło to do mnie" dopiero po zakupie... A z tym ściśnięciem to sprawdzę jak wrócę na mieszkanie po weekendzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ElDiablo Napisano 14 Października 2011 Udostępnij Napisano 14 Października 2011 Zażądaj paragonu. To była firma, czy osoba prywatna? Jak dawno temu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Osoba prywatna, ponad rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek03170 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 co prawda mam licznik innej firmy, ale podstawka również się wyrobiła i licznik stukał na wybojach. W moim przypadku wystarczyło nakleić kawałek taśmy izolacyjnej w odpowiednim miejscu- licznik znowu siedzi ciasno. Co ciekawe, próbowałem dojść do tego, w którym miejscu dokładnie licznik sie zużył, albo podstawka, ale nie znalazłem, wszystko wyglądało normalnie xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.