Skocz do zawartości

[trick] Bunny Hop- na czym ćwiczyć

krzyzak06

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W tym roku po złożeniu nowego roweru zabrałem się za szlifowanie moich umiejętności. Jak na razie udaje mi się robić bunny hop na ok. 30-40cm

(rower- dualówka na ramie 14")

I tutaj rodzi się pytanie. W okolicy nie mam żadnych naturalnych przeszkód na których mógłbym ćwiczyć.

Potrzebuję pomysłów na obiekt do przeskoczenia.. wiadomo nie może być jednorazówka/coś przez co nieudany BH=wymiana dętki.

dodam jeszcze, że najlepiej jakby było to 1/2 częściowe

jakieś pomysły na materiały?

ja osobiście jedyne na co wpadłem to coś jak skrzynia lekkoatletyczna- problem w tym, że przy uderzeniu może się wszystko w drobny mak rozlecieć

liczę że ktośna forum trenował bunnego, jeżeli mieliście taki sam problem o bardzo prosiłbym o zdjęcia przeszkody :)

PS te 30-40cm jak na duala to mało/średnio/sporo?

Napisano

A masz jakiś las blisko?

Ja sobie jeździłem do lasu, i układałem z patyków/gałęzi przeszkodę. Jak zahaczysz to nic się nie stanie. Możesz też w jakimś parku to robić.

30-40cm to dobrze na początek, ale spokojnie dasz radę dużo więcej jak będziesz ćwiczyć dużo :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Na skate parku widziałem gościa który bunnego robił nad tekturowym pudłem. Brzmi nie zbyt ambitnie, ale nie ma opcji uszkodzenia sprzętu ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...