Skocz do zawartości

[Maraton] Skandia Maraton LangTeam 2012

elcoyotto

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szkoda, że Chodzież odpadła, bo miałem do niej blisko oraz trasa była fajna jak na wielkopolskie warunki.Z tego co mi wiadomo już w tym roku Lang prawie nie pojawił się w Chodzieży, a jak już Skandia się odbyła to Czesiu przyjechał na chwilkę, pościemiał chwilę jak w Chodzieży jest wspaniale itd. Po prostu Lang oferuje mało, a chce za to dużo kasy(czyt. biznes). Teraz Chodzież nie chciała dać kasy i bay bay...

Napisano

Mistrz Polski będzie się musiał wykazać nienagannym podjazdem na Dorotkę :icon_lol: (dla nie-lokalesów: górka w pobliskim Będzinie - 382 m n.p.m., czyli nieco ponad 100 metrów wyżej niż okolice)

To są jakieś jaja normalnie...

Obstawiam, że trasa pójdzie w kierunku wschodnim lub północno-wschodnim, bo tam już Jura właściwie, cywilizacji mniej oraz inne wielkie wzniesienia: Trzebiesławska Góra (374m), Bukowa Góra (366m)...

Napisano

Na Dorotce to można śmiało zrobić Mistrzostwa Polski XC (nie przesadzam- możliwości na pętle są ogromne) ale maraton? Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądała 100km trasy MTB w okolicach Dąbrowy. Lang musi mieć niezłe układy z prezydentem miasta (lub na odwrót) :whistling:

Napisano

Lang, to by dupę ruszył w góry i zrobił trasę na miarę mistrzostw, a nie kombinował w mieście dry.gif

a gdzie Twoja kultura kolego? Zgubiłeś podczas jakiegoś podjazdu?

tydzień moderacji w prezencie

mrmorty

Napisano

Na Dorotce to można śmiało zrobić Mistrzostwa Polski XC (nie przesadzam- możliwości na pętle są ogromne) ale maraton? Bardzo mnie ciekawi jak będzie wyglądała 100km trasy MTB w okolicach Dąbrowy. Lang musi mieć niezłe układy z prezydentem miasta (lub na odwrót) :whistling:

Się zakumplowali przy okazji TdP :icon_wink:

Na XC Dorotka na pewno by wystarczyła. Kilka wariantów podjazdów i zjazdów jest. Jak ktoś zna wszystkie ścieżki wokół, to na pewno zaprojektowałby coś fajnego.

Napisano

Tak, ale Mistrzostwa Polski? Coraz lepiej z tymi mistrzostwami, najpierw łatwa Jelenia Góra, a teraz górki poniżej 400m npm :).

Podobno za dwa lata mistrzostwa będą w Murowanej Goślinie ;).

Poważnie mówiąc, wkurza mnie to. PZKOL ma gdzieś jakość trasy, liczą się tylko układy i znajomości.

Napisano

Tak, ale Mistrzostwa Polski? Coraz lepiej z tymi mistrzostwami, najpierw łatwa Jelenia Góra, a teraz górki poniżej 400m npm :).

Może trasa pójdzie w kierunku Ogrodzieńca. Tam są już wysokości powyżej 400 m n.p.m., a Góra Zamkowa w Podzamczu ma nawet 515,5m. Tylko nie wiem czy to z jakąś nieprzejezdną skałą na wierzchu nie jest liczone ;)

Podobno za dwa lata mistrzostwa będą w Murowanej Goślinie ;).

A mistrzostwa świata gdzieś w holenderskich depresjach :P

Napisano

Bo podobno MP miał organizować Golonko w Karpaczu, ale wygrała komercha i znajomości <_<

Jeżeli pojedziemy w stronę Ogrodzieńca, to zastanawiam się gdzie będzie start :icon_question:

Napisano

No na pewno będzie, w końcu u Langa na tym to polega. Nie zdziwił bym się jakby końcowe kilometry też były po rundach w mieście :) (to oczywiście żarcik, mam nadzieje, że się nie spełni)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...