Skocz do zawartości

[rower] full do turystyki do 4200 zł

gonzo0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

pierwszy full do turystyki w relatywnie trudnym terenie (głównie lasy, czasem góry)

waga 100 kg wzrost 191 cm.

oto moje typy:

Rockrider 9.1 z 2010 r. za 2700 rozmiar xl

Giant trance x5 z 2011 r. za 4270 rozmiar L

Ghost ASX 4900 z 2011 r. za 4145 rozmiar 52

a może przeoczyłem jakiś "fajny" rower w interesującej cenie?

czy jest sens wydać 1500 zeta więcej za gianta lub ghosta, czy brać rockridera za 2700 i schować kasę do kieszeni i cieszyć się jazdą i zaoszczędzonym groszem?

Napisano

Ja Ci powiem tylko apropos rozmiaru Trance X5 ze L bedzie dla Ciebie najprawdopodobniej za maly. Tak przynajmniej bylo w moim przypadku. Mam 190cm i 91-92 cm przekroku. Nie starczylo mi sztycy siodla no i rama byla dla mnie jak by przykrotkawa. W zwiazku z tym zakupilem XL i jest rewelacja. Jesli chodzi o sam rower to rowniez wrazenia maxymalnie pozytywne. Mnie przynajmniej bardzo przypasowal do tego gdzie i jak jezdze czyli typowe AM + Trail. Jesli chcesz jakichs konkretnych info na jego temat to pisz. Na innych ktore wymieniles nie jezdzilem wiec nie mam porownania.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Bierz Tranca nie ma sie co czaic. Rowerek rewelacja. Jak bys kiedys w okolice Kielc zawital daj znac to sie karniesz na moim i zobaczysz jak maszynka lata. Ja tu juz mam taki zestaw ciuchow na przedluzenie sezonu o jak najdluzej ze az sie narzeczona zaczyna buntowac. Ale tak jest jak sie na nim jezdzi. Ni za bardzo chce sie przestac niezaleznie od pory roku. :devil: :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...