Skocz do zawartości

[hybryda] Smith Trekking

Aurox

Rekomendowane odpowiedzi

Lata 1990-93. Rama to Smith trekking wykonana ze stali Reynoldsa. Początkowo rower był na kompletnym STX Special Edition. Sprzedałem jednak oryginalną korbę i kasetę i za zarobione pieniądze kupiłem obecną korbę Deore LX, V-ki i nowy napęd Alivio. Zostało jeszcze na prostą kierownice i nową sztyce.

Jedyne co zmienię to błotniki, bo te są porysowane. I pedały na ramki

Rower to wszystko w jednym. W zależności od potrzeby zmieniam gumy i mogę wszystko. W lesie, po mieście i po asfalcie. Kierownica obcięta na 46cm. Jedyny problem to zjazdy, gdyż geometria zbliżona do szosowej wymusza pozycje pochyloną do przodu.

Koła sztywne, piasty STX

Całość kosztowała mnie niewiele ponad trzysta złotych, czyli okazja. Posłuży też w ZIMĘ. Dobry interes zrobiłem sprzedając korbe i kupując tańszą. Planowałem zostać na kompletnym STX (nawet stery i manetki), ale po przejsciu na v-ki (były canti- też STX), musiałem zmienić i klamko manetki.

Żałuje że nie zrobiłem mu zdjęcia jak jeszcze maiłem kompletne STX. Mógłby się pochwalić też chłopakom z retro MTB

https://picasaweb.go...38504153/RowerP

PS Potrzebowałem czegoś na gorsze warunki, ale zapalenie do szosy nie pozwoliło mi kupić MTB(nie pasuje mi geo) ani trekinga(za ciężki)

Tu waga jest ok bo niema bagażników itp, mostek lekki i osprzęt też

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...