X-(L) Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Eksperci od Srama! Potrzebuje rady... Jaki komplet będzie lepszy? gripy Sram 700 http://www.allegro.pl/item94631812_manetki...6_99_super.html przerzutka tył Sram 7.0 stary model http://www.allegro.pl/item96211773_nowe_sr..._99_zobacz.html czy gripy: L - SRAM 9.0 SL (albo inny), P - X-7 p.t. Sram 4.0 (może jak znajde kase 5.0 z 2005 r.) a może lepiej do tego zestawu tą stary model 7.0 ??? Konfiguracja taka bo mam określona ilość gotówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 ja bym mimo wszystko kupil przerzutke nowasza bardizej aluminiowa niz w pelni grlonowa choc mam jeszcze moja stara 5.0 ktora dzielnie sie trzymala i nei bylo z nia problemów co do gripow to tych starszych nie znam ale generalnie wszystkie modele od 7.0 w gore byly bardzo podobne w jakosci dzialania... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janisław Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 Dokładnie jak szakq pisze - manetki powinny być spoko, ale mnie by było szkoda kasy na tą przerzutkę. Za 100 - 120 zł kupisz X-7 która będzie o niebo lepsza. Ewentualnie jak masz mało kasy zostaje 5.0 (coś około 80 zł na allego) - też będzie lepsza niż to co wskazujesz. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
X-(L) Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 czyli nie warto wydawać kasy ok. 100zł na komplet gripów 9.0sl/X-7 i lepiej wziąć te z allegro za niemal połowe tej ceny, a zainwestować w nową lepszą przerzutkę...??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 5 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2006 powiem tak mialem gripy i przerzutke 5.0 na 8 biegow tak bylo jakies dobre 4 lata temu po jakims czasie na fali wymiany napedu poszedlem na pelen ogien i zakupilem tylnia X-9 ale manetek nie rozwazalem nawet zmiany i aktualnie mam komplet 5.0 manetki i X-9 tylnia przerzutka wiec rozpietosc klas dosc znaczna a jezdze tak od 6000km i jestem bardzo zadowolony a dzis podczas jazdy w roztopach w lesie nie mialem powodow do narzekan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 3 Września 2006 Udostępnij Napisano 3 Września 2006 I tak oto eksploatuje zestawik,o którym pisalem kilka postów wcześniej. Wszystko "chodzi" wyśmienicie.Nie sądziłem tylko,że chwyty przy manetkach (X.0)tak szybko sią ścierają(ok.5tys.km.).Ale to w końcu półka zawodnicza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 4 Września 2006 Udostępnij Napisano 4 Września 2006 W najblizszym czasie kupuje naped XT ale manetki i przerzutka przypuszczalnie bedzie to SRAM x-9. Zastanawiam sie czy warto czekac na SRAM`a 2007 - ponoc ma byc wypuszczony do sprzedarzy na poczatku jesieni 2006. Wszystko super tylko z tego artykulu http://www.pinkbike.com/news/2006-Sea-Otte...uct-Launch.html wynika ze bardzo wiele bedzie zapozyczone z grupy X-0. Super... ale jak myslicie, czy doczekamy tego ze nowe X-9 bedzie w cenie obecnej lini XTR? No i jeszcze jedno pytanie czemu w manetkach nie bedzie okienka(tak jak w X-0) pokazujacego aktualne przelozenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slawek_l_83 Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 no tak ale allegro zbyt pewne nie jest ;-) Już lepiej sie czuje kupując ze sklepów internetowych ;D Zauważ to że sklepy internetowe sprzedaja na allegro!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 ...a ja to widzę tak: kaseta Shimano; korba Truvativ lub Suntour, łańcuch Wippermann lub Rohloff, przerzutki i manetki Sram'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 heh zdziebko inaczej niz ja kaseta lancuch manetki przerzutka tyl srama przod i korba shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.