X-(L) Napisano 24 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2006 A co myślicie nad taką konfiguracją na tył 5.0 z manetką x-7? Czy wogóle warto kupić 5.0 czy lepiej dozbierać do x-7 bo dotychczas jeżdżę na alivio i nie chciałbym sie cofać tą modernizacją. Aha...chcę pozostać przy 8 przełożeniach. Czy widuje się jeszcze w sprzedaży 7.0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rambo Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 ja wole srama precyzja nieobija o rame(przezutka tyl) ale teraz z powodow ekonomicznych swojego srama esp 9.0sl wymieniam na xt i sram rocket mam nadzeje ze bedzie chodzilo to ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crazybiker Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 ja kupilem rower na xt i zmienilem na.......X.O. wyrzucilem wszystko z SH.....zostala tylko przednia przerzutka Bardzo jestem ciekaw Twoich spostrzezen! Wiec wrzuc jak najszybciej jakis test do odp dzialu, czekamy! Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
von Lauenberg Napisano 25 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2006 Czy widuje się jeszcze w sprzedaży 7.0? Jak najbardziej. W Gdańsku widziałem przerzutki przód i tył, klamki hamulcowe, szczęki, kasetę oraz piasty przednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Takie mam głupawe pytanie Od dawna podniecam się Sramem, ale kasy na niego nie mam, jednak zastanawia mnie jak działają manetki cynglowe np. X-7. Podobno obsługuje się je tylko kciukiem, jak więc wrzuca sie wyższe/niższe biegi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 sa dwie dzwignie tylko ze obie od spodu kiery kciukiem sie obsluguje i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 26 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Tzn. jak dokładniej to wygląda? Tak jak w Shimano mam dźwignie pod kierą do wrzucania lżejszych biegów to tu są dwie i obie się w tę samą stronę pcha? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacke Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Masz obie dzwignie przy kciuku. Jedna pod druga Bardzo wygodna sprawa bo nie przeszkadza Ci w chamowaniu. Bylem przyzwyczajony do shimanowskich patentow i dziwnie mi bylo na poczatku ale teraz uwazam ze sram jest lepszy. Shimano chyba w ktorej ze starych grup tak mial kiedys (ale to bylo daawno i nie bylo fajne ) Niestety wielu ludzi woli Shimano "bo to shimano". To niestety kwestia marketingowa... Jednak spojrzcie na czym jezdza zawodowcy. Coraz wiecej srama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 27 Lutego 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Dzięki za wyjaśnienia. Szczerze mówiąc to korci mnie żeby za jakiś czas przesiąść się na Srama jak będzie trochę gotówki ale najpierw musiałbym drwać kogoś ze Sramem żeby spróbować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grabo Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Ostatnio miałem okazje wziąć do reki kasete Srama i powiem że byłem w lekkim szoku...miekkie jak plastelina, zębatki bez problemu można do siebie docisnąc ręka. Kiedyś ktoś nawet zamieścił zdjęcie połamanej kasety tego typu. Jakoś mnie to nie przekonuje pomimo pozytywnych opinii.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 A ja dzis na innym forum wypatrzylem fajny filmik - czy juz bylo ? - nie wiem . Ale wstawiam bo ciekawe porownanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blue Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 było było i to wielo wielo krotnie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 To teraz jest jeszcze raz :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 3 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przepraszam a jak się do tego filmiku dobrać? Otwieram tę stronę i co dalej? EDIT: Już jest ok, po prostu pod Mozillą nie działało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Przepraszam a jak się do tego filmiku dobrać? Otwieram tę stronę i co dalej? Otwierasz i powinien się uruchomić - może nie masz Flasha zainstalowanego. U mnie pod Mozillą działa. A filmik ciekawy tylko zapomnieli zrzucić łańucha na te same biegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 3 Marca 2006 Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 klikasz w link i odrazu powinien "leciec" filmik. Chyba ze masz slabsze lacze - zanim film sie "zaladuje" moze to zajac chwilke czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomass Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 Filmik się ładuje, ale niewiele na nim widać Prawie same pixele i tylko niewielkie zarysy przerzutki i kasety.. Wy też tak macie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 4 Marca 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 U mnie tylko w Explorerze chodzi i jakoś jest całkiem niezła. Bardzo ciekawy test Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 u mnie na Mozilli chodzi, ciekawt test, a to wszystkie SRAMy tak maja czy tylko te drozsze z serii "x cos tam" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 4 Marca 2006 Udostępnij Napisano 4 Marca 2006 moj x-9 i stary 5.0 chodza tak samo praktycznie-tak wynika z mojej oceny jako kierujacego-srednio to widac w czasie jazdy wiec jedynie na wyczucie i na sluch to mowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Panie i Panowie!Czy to bedzie z soba wspolgrac: 1)korba shimano xt fc-m760 44-32-22 2)kaseta shimano xtr(8-mio rzedowa) 3)lancuch shimano hg 91 4)przerzutka przod shimano xt fd-m 761 5)przerzutka tyl SRAM X-9 6)manetki gripy SRAM X-0 (3*8) Przede wszystkim chodzi mi o kompatybilnosc producentow (Sram,Shimano) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolyfer Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Wszystko będzie działać ze sobą. Fajny zestawik;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żbik Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Czy to bedzie z soba wspolgrac: 1)korba shimano xt fc-m760 44-32-22 2)kaseta shimano xtr(8-mio rzedowa) 3)lancuch shimano hg 91 4)przerzutka przod shimano xt fd-m 761 5)przerzutka tyl SRAM X-9 6)manetki gripy SRAM X-0 (3*8) Dla porównania podaję swój zestaw, który od długiego czasu działa wyśmienicie : 1. korba Shimano LX 04 44-32-22 2. kaseta Sram 5.0 (8-rzędowa) 3. łańcuch Sram PC-58 4. przerzutka przód Shimano LX FD-M567 5. przerzutka tył Sram X.9 6. manetki Sram 9.0 XL (3*8) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioktm Napisano 16 Marca 2006 Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Dla porównania podaję swój zestaw, który od długiego czasu działa wyśmienicie : 1. korba Shimano LX 04 44-32-22 2. kaseta Sram 5.0 (8-rzędowa) 3. łańcuch Sram PC-58 4. przerzutka przód Shimano LX FD-M567 5. przerzutka tył Sram X.9 6. manetki Sram 9.0 XL (3*8) Pozdrawiam Czyli wlasciwie taka sama konfiguracja.To bedzie moj pierwszy raz z przerzutka Srama.Slyszalem wiele dobrego o tym sprzecie.Najbardziej cieszy to,ze nie bedzie sie" telepala"(bo nie bedzie???) podczas jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szakq Napisano 17 Marca 2006 Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Sramowskie automaty z racji swojej konstrukcji nie maja kontaktu z rama wiec nie klekocza udezajac o nia przy miksowaniu zestawow sram shimano trzeba pamneitac zeby manetki graly z tylnia rpzerzutka czyli jak 1:1 manteki to przerzutka sram jak przerzutka shimano to manetki shimano albo sram 2:1 no i lancuch fajnie jak jest tego samego producenta co kaseta ale to juz nie koniecznosc(byleby na odpowiednia ilosc biegow byl i tyle). Sam mam mixa tj: przednia XT tylnia X-9 korba deore 540 lancuchy trzy PC48 kaseta 5.0 (8b) manetki gripshift 5.0 caly ten secik ma aktualnie 6000km(manetki duuuuuzo wiecej) i nie moge narzekac na niego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.