Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowe]Wyciszenie Accent Freezer

vocativus

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Od miesiąca mam hamulce Accent Freezer przód i tył, tarcze 7". Przebieg ok. 500km w mieście, parkach itp. Problem polega na tym że niesamowicie wyją. Jadąc dzisiaj w ulewie zdałem sobie sprawę że to przeraźliwe wycie, to nie że autobus gdzieś za mną jedzie, tylko to moje hamulce :D To również tłumaczyło czemu ludzie sie na mnie gapili. Miałem kaptur szczelnie opięty na głowie i dlatego trochę mi zajęło zorientowanie sie co jest co :D

Czy jest jakaś możliwość je trochę "uciszyć"? Metody na grzanie klocków i tarcz odpadają - jeżdżę rowerem w mieście, również zimą i nie ma najmniejszego sensu zużywać se niepotrzebnie sprzęt. Może są jakieś cichsze zamienniki? Producent twierdzi że moje klocki są kompatybilne z Hayes MX2.

• Mod Team

Pierwsza i podstawową sprawa klocki, nie za tłuszczone, nie zaciski zapowietrzone tylko klocki do wymiany. Niestety, moje w deszcz przypominają piękny śpiew cyrkularki :whistling: no coz takie mam to na takich jeżdze. Ty skoro czesto jeździsz w niepogodzie, musisz sie doczytać jakie klocki bedą możliwie najbardziej kulturalne z twoją tarczą. Możesz też probować pastami miedzianymi i innymi ciekawymi spodobami ale wątpie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...