vocativus Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Witam! Od miesiąca mam hamulce Accent Freezer przód i tył, tarcze 7". Przebieg ok. 500km w mieście, parkach itp. Problem polega na tym że niesamowicie wyją. Jadąc dzisiaj w ulewie zdałem sobie sprawę że to przeraźliwe wycie, to nie że autobus gdzieś za mną jedzie, tylko to moje hamulce To również tłumaczyło czemu ludzie sie na mnie gapili. Miałem kaptur szczelnie opięty na głowie i dlatego trochę mi zajęło zorientowanie sie co jest co Czy jest jakaś możliwość je trochę "uciszyć"? Metody na grzanie klocków i tarcz odpadają - jeżdżę rowerem w mieście, również zimą i nie ma najmniejszego sensu zużywać se niepotrzebnie sprzęt. Może są jakieś cichsze zamienniki? Producent twierdzi że moje klocki są kompatybilne z Hayes MX2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Pierwsza i podstawową sprawa klocki, nie za tłuszczone, nie zaciski zapowietrzone tylko klocki do wymiany. Niestety, moje w deszcz przypominają piękny śpiew cyrkularki no coz takie mam to na takich jeżdze. Ty skoro czesto jeździsz w niepogodzie, musisz sie doczytać jakie klocki bedą możliwie najbardziej kulturalne z twoją tarczą. Możesz też probować pastami miedzianymi i innymi ciekawymi spodobami ale wątpie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.