852emil Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Siemanko ;D Jest taka sprawa, że chcę zainwestować w hamulce tarczowe ale nie wiem jakiej wielkości powinienem kupić tarczę hamulcową. Mam ramę Ns Traffic model z 2010r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 rozumiem ze hamulec tylko na tył tak? i skoro masz traffica to śmigasz street, ew dirt jeśli jest tak jak piszę wyżej to bierz 160, a nawet 140. tarcza nie będzie miała się gdzie przegrzewać, a większe rozmiary łatwiej pogiąć przy jakieś glebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 12 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Października 2011 W streecie nie chodzi o przegrzewanie sie tarczy bo faktycznie nie ma gdzie tylko o jego skuteczność. Koło ma sie zablokować wtedy kiedy ma sie zablokować, zeby wykonać jakiś trick lub co tam sie robi Coś podobne jak w trailu hamulec ma być zyleta zeby w sytuacji kiedy koło stoi na krawędzi zeby sobie nie zjechało. Mysle ze możesz sie zastanowić nad 180 tylko jaki zacisk bedziesz miał ?? Jak mechaniczny to raczej tylko bb7. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
852emil Napisano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2011 tak tak mechaniczny. ale jeśli kupiłbym oddzielnie tarczę i zacisk to mogłoby coś nie pasować? jestem trochę zielony w tych sprawach. czy zacisk można regulować w zależności od wielkości tarczy. ta rama ma jakieś podłużne mocowania na zacisk. http://www.hadron.ehost.pl/hadronsport/images/produkty/NS2010/traffic.jpg czy to znaczy że mogę ustawić położenie zacisku względem tarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zido Napisano 15 Października 2011 Udostępnij Napisano 15 Października 2011 tarcze oczywiście mozesz kupić osobno. jak mechanik to najlepszy będzie bb7 właśnie. i w zaleśności od wielkości tarczy kupujesz odpowiedni adapter do zamocowania zacisku. a mocowania są takie podłużne bo tylne koło mozesz mieć zamocowane w różnych pozycjach ja bym jednak obstawał przy 160tce. prosta 160mm, mocny mechanik i będzie okej. a 180ke łatwiej pokrzywić i posiadanie większej, ale krzywej tarczy nie da nic do mocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
852emil Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 aha. ok, to już chyba wszystko wiem. dzięki wielkie wszystkim za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.