Skocz do zawartości

[pozycja] na rowerze

Ada93m

Rekomendowane odpowiedzi

A ja mam problem odnośnie drętwienia dłoni na rowerze, o ile problem nie występuje w czasie jazdy po górach-wiadomo zjazdy, podjazdy o tyle jeżeli pedałuje długo po szosie problem zaczyna się pojawiać. Czy myślicie że zmiana gripów(obecnie posiadam Hermans takie zwykłe gumowe na imbus) na cieńsze np. KCNC rozwiąże problem?.

Ja ostatnio miałem okazję się przekonać jak niewygodna (dla mnie) jest prosta kierownica. W moim jest gięta i komfort jazdy jest nieporównywalnie większy. Objaw dyskomfortu to ból po zewnętrznej stronie dłoni ale przejechałem może 1 km, nie wiem co byłoby później.

Na stronie producenta gripów Ergon GP1, o których wspomniał karbeti, jest animacja pokazująca zły kąt na nadgarstku powodujący ucisk nerwu łokciowego i tym samym drętwienie dłoni Link ... czy myślicie, że gdyby zmniejszyć odległość do kierownicy poprzez przesunięcie siodełka bliżej, ten kąt mógłby się zwiększyć dając większy komfort ? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że przy prawidłowej pozycji rowerzysta MTB powinien widzieć piastę przednią tuż przed kierownicą (znaczy piasta i dopiero kiera).

Jeśli chodzi o wzrost to 185cm a rama L więc.... mała raczej nie jest. Co do widelca właśnie przez niego zgubiłem prawidłową pozycje. Przód roweru "opadł" o ok. 5cm i zaczęło się od tego że za bardzo musiałem wyginać głowę do tyłu więc zacząłem przestawiać mostki, podkładki , kąt kierownicy i się pogubiłem.

thmediarace co to za firma?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...