Ada93m Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Cześć. Ostatno miałem czasówkę po której stwierdziłem że mam niewygodnie ustawioną pozycje na rowerze. Czy po tym zjdęciu mozecie przypuszczać co jest nie tak. Problem był taki że na prostych nie mogłem komfortowo złapać kierownicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
paweloko Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Tylko gdzie to zdjęcie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 http://www.forumrowerowe.org/topic/28797-vademecum-postawa-na-rowerze/ ... szukajcie a znajdziecie, tematów o prawidłowej pozycji rowerzysty jest mnóstwo na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Sprecyzuj co to znaczy komfortowe złapanie kierownicy. Na oko jesteś zdecydowanie za bardzo przesunięty do przodu, nie masz przypadkiem za małej tej ramy? Ile masz wzrostu i jaka to rama (rozmiar, model)? 19"? Z wyższym widelcem jest to samo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thmediarace Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Jest pewna firma w Krakowie, która Ci pomoże ustawić idealnie pozycję na rowerze. Ja niebawem się do nich wybieram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 A ja mam problem odnośnie drętwienia dłoni na rowerze, o ile problem nie występuje w czasie jazdy po górach-wiadomo zjazdy, podjazdy o tyle jeżeli pedałuje długo po szosie problem zaczyna się pojawiać. Czy myślicie że zmiana gripów(obecnie posiadam Hermans takie zwykłe gumowe na imbus) na cieńsze np. KCNC rozwiąże problem?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Wiele osób chwali sobie ergony: http://www.centrumrowerowe.pl/014238/ERGON_GP1_chwyty_rowerowe_ergonomiczne__rozmiary/Produkt.aspx Trochę drogie ale ponoć wygodne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 A jak sytuacja wygląda z tymi KCNC?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawex17 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 karbeti miałem przy starym rowerze takie chwyty, bardzo wygodne. teraz ojcu takie zamontowałem i sobie bardzo chwali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kuvel Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Ja ostatnio miałem okazję się przekonać jak niewygodna (dla mnie) jest prosta kierownica. W moim jest gięta i komfort jazdy jest nieporównywalnie większy. Objaw dyskomfortu to ból po zewnętrznej stronie dłoni ale przejechałem może 1 km, nie wiem co byłoby później. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelpb Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Na stronie producenta gripów Ergon GP1, o których wspomniał karbeti, jest animacja pokazująca zły kąt na nadgarstku powodujący ucisk nerwu łokciowego i tym samym drętwienie dłoni Link ... czy myślicie, że gdyby zmniejszyć odległość do kierownicy poprzez przesunięcie siodełka bliżej, ten kąt mógłby się zwiększyć dając większy komfort ? Gdzieś kiedyś wyczytałem, że przy prawidłowej pozycji rowerzysta MTB powinien widzieć piastę przednią tuż przed kierownicą (znaczy piasta i dopiero kiera). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ada93m Napisano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Jeśli chodzi o wzrost to 185cm a rama L więc.... mała raczej nie jest. Co do widelca właśnie przez niego zgubiłem prawidłową pozycje. Przód roweru "opadł" o ok. 5cm i zaczęło się od tego że za bardzo musiałem wyginać głowę do tyłu więc zacząłem przestawiać mostki, podkładki , kąt kierownicy i się pogubiłem. thmediarace co to za firma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin2 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a ile kosztuje to ustalenie idealnej pozycji w krakowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 11 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Października 2011 Zapytaj tutaj: http://www.rowery-rybczynski.pl/content/10-bg-fit-2d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.