Anakon Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Pilnie poszukujemy dawców krwi B Rh+ dla 11-letniego Mikołaja Sawickiego z Wiskitna. Chłopiec jest w stanie krytycznym w Szpitalu Jurasza. W banku nie mają zapasu tej grupy, więc nawet nie można jej wymienić... Potrzebna jest tylko ta grupa. Jeśli ktoś może pomóc (a nie przyjmuje lekow), to prosze zgloscie sie ... Chetni proszeni są o zgłoszanie sie do Centrum Krwiodawstawa na Markwarta 8 w Bydgoszczy w godz. 7.30-15.00. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Z tego co wiem, wystarczy ze ktoś z dowolną grupa krwi odda krew dla tego dziecka. A w Polsce musi się automatycznie znaleźć krew dla danej osoby. Wiem bo sam jest honorowym dawcą od 5 lat. Także ludzie oddawajcie, bo nie wiadomo kiedy wy lub wasi bliscy znajdą się w podobnej sytuacji. Niestety ja oddałem krew ok. 3 tyg. temu w związku z czym mam jeszcze miesiąc przerwy, przykro mi, że nie mogę pomóc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anakon Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Wlasnie sie dowiedziałem, ze z powodu braku krwi dziecko zostalo wprowadzone w stan spiączki farmakologicznej... a krew jest potrzebna do pilnego pozyskania granulocytow... Krew musi być do jutra więc bardzo proszę w imieniu dziecka i rodziców o zgłaszanie się jutro do punktu oddania krwi.. Pixon ja się w tym nie orientuję i nie wiem jak jest z tą krwią. Sam chętnie bym oddał ale nie ta grupa krwi. Szkoda że nie możesz oddać ale liczą się chęci. Każdy dawca jest jutro na wagę złota a nawet .. życia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Sam chętnie bym oddał ale nie ta grupa krwi Idź do punktu krwiodawstwa, podczas rejestracji przed oddaniem powiedz, że chcesz oddać krew na to dziecko. Musi być Imię, Nazwisko oraz pełna nazwa szpitala wraz z adresem. Jak tak zrobisz krew danej grupy powinna zostać sprowadzona dla dziecka z innej części Polski. Nie wierzę, że w całej Polsce brakuje tej akurat krwi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.