Skocz do zawartości

[zapomniana trasa - okolice łodzi] trudna trasa w lesie

swiesiul

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Zacząłem treningi w terenie i jeździłem po mojej okolicy w poszukiwaniu jakiś ciekawych zjazdów, podjazdów itp.

W oddali zauważyłem wielką górkę, pojechałem na nią i okazało się ze jest tam świetny zjazd w lesie a obok niego kilka niesamowitych ścieżek... i trudnych zjazdów. Ściółki leśne, łąki, pola, strome podjazdy i zjazdy, wystające korzenie, krzaki, miejscami sypki i głęboki piasek. Miejsce wygląda jak na coś co było właśnie jakimś szlakiem rowerowym. Na pewno nie jest to teren dla amatorów, ja się zapuściłem na semi slickach i to był błąd, tym bardziej, że nigdy nie jeździłem w terenie. Pierwsza wycieczka, lot przez kierownice, potem dwie kolejne gleby... Skonczyło się na paru otarciach, bólu głowy i karku przez parę dni. Jest jedna spora choopa, której nie widać i dziś, mało brakło i bym leeeeeciał w dóóóóóóół. Teren jest stosunkowo niewielki, ale wyczerpujący. Dokładnie są to okolice miejscowości : Ozorkowa i Parzęczewa. Jeśli jest ktoś z okolic i chce dowiedzieć się dokładniej jak tam dojechać, może jakieś zdjęcia to pisać. We wtorek jadę tam na kolejny trening.

• 2 tygodnie później...

sorrki, że tych zdjęc nie ma, ale posiałem gdzieś kabel - znajdę to wrzucę. Dokłaniej to jadąc drogą 3-go maja z miejscowości Ozorków do Parzęczewa, około 1 km za Ozorkowem zobaczycie wielką górkę a na jej szczycie las.

A tak w okolicy łodzi to jest przecież las łagiewnicki, Sokolniki, Grotniki, las w Łasku - z tym że jeśli nie znamy okolicy to nie warto jechać bo las dość duży, lub można zebrać małą ekipę i pojechać.

Jeśli jest ktoś z rejonu łódzkiego i chce pośmigać bo jak na razie znajomych do jazdy w terenie nie posiadam to proszę się odezwać gg: 38191886

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...