noworowerzysta Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam,szukam zestawu odzieży na okres jesienny i wczesna wiosnę, będzie używany w temperaturach +-10 C. na chwile obecną zastanawiam się nad poniższym: bluza, do tego spodnie 1 lub spodnie 2 i bielizna Chetnie poznam opinie na teamat wybranego zestawu oraz inne propozycje w podobnym zakresie cenowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Delur Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Mój zestaw, jak dotąd jeździłem przy najniższej temperaturze 8st i było bardzo dobre (wychłodziłem się porządznie jak zatrzymałem się na 15 minut [dętka]): bielizna bluza użyłem jak dotąd raz, właśnie przy 8st. do tej temperatury wystarcza mi poniższa koszulka koszulka spodnie - weź rozmiar większe, nawet jeśli zmierzyłeś się i Twoje rozmiary pasują do L (nie jestem pierwsza osobą, która to mówi ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Koen Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Z luźnych spodni bez wkładki podrzuce Ci jeszcze takie propozycje (w najbliższym czasie któreś z nich pewnie kupie): Domsom R-90 Berkner Oven Berkner Fun Ja się składniam raczej do tych najtańszych Dobsom. Ponoć dobrze chronią przed wiatrem a pod spód i tak założe jakieś kalesony żeby nie było zimno. Spodnie Endura i Rogelli Caserta mają dziwną rozmiarówkę bo wg ich filozofii jak ktoś jest wysoki to jest też nieproporcjonalnie gruby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domin2 Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 jak dla mnie nie zawodzace sa kalesony i polaar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek14 Napisano 12 Października 2011 Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Daj sobie spokój z Berknerem - miałem te spodnie i w porównaniu z Endurą np.modelem Humvee wypadają BARDZO słabo - jakością wykonaniania, funkcjonalnością, trwałością, ogólnym "przemyśleniem" wyrobu,Endura miażdży spodnie Berknera. Jedyne co jest porównywalne to cena hehe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marpok Napisano 12 Października 2011 Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Tez jestem za Endura, robia naprawde dobre ciuchy, ja jezdze w takich Endura Gridlock i sa naprawde dobre na chlodniejsze dni nawet na dluzsze wypady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACextreme Napisano 12 Października 2011 Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Jedyne co mogę, to potwierdzić powyższe opinie o Endurze... Oferta marki jest bardzo szeroka, więc dobrze jest wybrać dla siebie odpowiedni zestaw. Ja osobiście przy ok. +10 jeżdżę w szortach 3/4 Singletrack lub spodniach Firefly i do tego lycra z wkładką pod spód i jest ok. Gdy jest zimniej dodaję ocieplacze na kolana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.