Skocz do zawartości

[odzież]zestaw na jesień/wiosne

noworowerzysta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,szukam zestawu odzieży na okres jesienny i wczesna wiosnę, będzie używany w temperaturach +-10 C.

na chwile obecną zastanawiam się nad poniższym:

bluza, do tego spodnie 1 lub spodnie 2 i bielizna

Chetnie poznam opinie na teamat wybranego zestawu oraz inne propozycje w podobnym zakresie cenowym.

Mój zestaw, jak dotąd jeździłem przy najniższej temperaturze 8st i było bardzo dobre (wychłodziłem się porządznie jak zatrzymałem się na 15 minut [dętka]):

bielizna

bluza użyłem jak dotąd raz, właśnie przy 8st. do tej temperatury wystarcza mi poniższa koszulka

koszulka

spodnie - weź rozmiar większe, nawet jeśli zmierzyłeś się i Twoje rozmiary pasują do L (nie jestem pierwsza osobą, która to mówi ;) )

Z luźnych spodni bez wkładki podrzuce Ci jeszcze takie propozycje (w najbliższym czasie któreś z nich pewnie kupie):

Domsom R-90

Berkner Oven

Berkner Fun

Ja się składniam raczej do tych najtańszych Dobsom. Ponoć dobrze chronią przed wiatrem a pod spód i tak założe jakieś kalesony żeby nie było zimno. Spodnie Endura i Rogelli Caserta mają dziwną rozmiarówkę bo wg ich filozofii jak ktoś jest wysoki to jest też nieproporcjonalnie gruby :rolleyes:

Jedyne co mogę, to potwierdzić powyższe opinie o Endurze... Oferta marki jest bardzo szeroka, więc dobrze jest wybrać dla siebie odpowiedni zestaw.

Ja osobiście przy ok. +10 jeżdżę w szortach 3/4 Singletrack lub spodniach Firefly i do tego lycra z wkładką pod spód i jest ok.

Gdy jest zimniej dodaję ocieplacze na kolana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...