epawel Napisano 9 Października 2011 Napisano 9 Października 2011 Mam przezutke tylną XT RD-M750 z wytartymi kółeczkami. Jest to przezutka pod 9-io rzędową kasete. Ja używam jej z 8-o rzędowym napędem. Czy kółka od RD-M737 będą pasować do tej przezutki (RD-M737 to przezutka XT na 8'ke).
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2011 Mod Team Napisano 9 Października 2011 Z tego co wiem w shimano kółeczka wszystkich grup są kompatybilne ze sobą, jedynie roznią sie jakością. NOnie wiem tylko jak w tych dyna sys 10 rzedowych jest.
epawel Napisano 9 Października 2011 Autor Napisano 9 Października 2011 jeszcze sie dopytam czy kółka od Ultegry RD-6700 (szosowe XT) tez mozna wsadzic do mojej przezutki, czy nie ma problemu ze ta przezutka jest dedykowana pod napedy 9/10 rzędów. Moja watpliwosc czy kółka nie sa bardziej wąskie.
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2011 Mod Team Napisano 9 Października 2011 Jeżeli kółeczko będzie węższe to ok, gorzej jak by było za grube i nie wchdoziło w łańcuch
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.