kudlatty Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Oto mój rowerek. Osprzęt nie jest bardzo dobry, ale rower daje dużo przyjemności z jazdy Bar Ends: (Rogi) Amoeba Race Proven Bar Plugs: (Korki do kierownicy) Amoeba Bottle Cage: (Koszyk na bidon) Kellys Brake (Front): (Hamulec przedni) Tektro Io Brake (Rear): (Hamulec tylny) Tektro Io Brake Levers: (Klamki Hamulcowe) Avid FR5 Cables: (Pancerze i linki) czerwone NoName Cassette: (Kaseta) Shimano HG50 Chain: (łanńuch) Shimano HG53 Crankset: (Korby) Suntour XCC Derlr (Front): (Przerzutka przednia) Shimano Alivio Derlr (Rear): (Przerzutka tylna) Shimano Deore XT RD-M 760 Fork: (Widelec) Rock Shox Tora 302 Solo Air Rear Shock: (Damper) Rock Shox Monarch 3.1 Frame: (Rama) Boardman Team FS Aluminium T6061 Grips: (Gripy) Boblight piankowe Handlebar: (Kierownica) Headset: (Stery) FSA acb Pedals: (Pedały) Shimano PD-M 520 Seat: (Siodło) Selle Italia Q-bik Seatpost: (Sztyca) Ritchey Comp Seatpost clamp: (Zacisk sztycy) Hope wycinany CNC Shifters: (Manetki) Shimano Deore LX SL-M 580 Skewers: (Zaciski koł) NoName Spacers: (Podkładki pod mostek) Aluminium Starnut: (Gwiazdka) Aluminium Stem: (Mostek) Amoeba 60mm Tire (Front): (Opona przednia) Kenda Klaw XT Tire (Rear): (Opona tylna) Kenda Karma Top Cap: (Top cap) Amoeba Race Proven Tubes: (Dętki) CST Wheel Front: (Koło przednie) Eurobike -Hub: (Piasta) Shimano Hone -Rim: (Obręcz) Dwukomorowa Eurobike -Spokes: (Szprychy) Aluminium -Nipples: (Nyple) Aluminium Wheel Rear: (Koło tylne) Aluminium (NoName) -Hub: (Piasta) Joy Tech -Rim: (Obręcz) Jednokomorowa -Spokes: (Szprychy) Aluminiowe -Nipples: (Nyple) Aluminiowe Przedtem jeździłem na sztywniaku. Według mnie nie da się porównać jazdy na sztywniaku z jazdą na fullu (szczególnie w górach, a tam jeżdżę najwięcej). Na podjazdach koło nie ujeżdża (ważę mało więc na sztywniaku to, że koło ujeżdża było już było normalką), rower dużo lepiej trzyma cię podłoża, na zjazdach czuję się dużo pewniej. Rama to czterozawias z Horstem. Zawieszenie jest czułe buja tylko gdy stanę na pedały i mocno depnę (jest jeszcze platforma). Do wymiany zostały jeszcze hamulce (najprawdopodobniej na SLX). Więcej mi nie trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek516 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Waga by się części przydała. na pewno na kołach zejdziesz dużo, później amortyzator itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Kiedyś przy okazji zważę parę części . Przy składaniu nie miałem jeszcze wagi. Przedniego koła raczej nie będę wymieniać. Tylne może kiedyś. Nie zależy mi bardzo na wadzę, ponieważ się nie ścigam. To co jest na razie mi wystarcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kudlatty Napisano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Skrzyczne. Dziwnie wygląda v'ka z przodu i tarcza z tyłu ale to z chwilowego braku piasty pod tarczę. Są już dwie tarcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.