Skocz do zawartości

[Mostek] Problem z odkręcaniem

852emil

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. ;D

Mam taki problem otóż od jakiegoś czasu słychać jakby w moich sterach coś ocierało o łożyska a w dodatku przy kręceniu czuć lekkie drgania i postanowiłem, że spróbuję je wyczyścić i tu pojawił się problem. Otóż mam mostek NS Quark Pro 25,4 i nie wiem jak go zdjąć. U góry mostka mam otwory na dwa klucze imbusowe i jak wkładam klucz do tego większego otworu to obraca się kierownica a jak wkładam klucz mniejszy to obraca się koło. Natomiast jak trzymam koło nogami to za chiny i tak nie mogę odkręcić nawet o milimetr. W dodatku boję się, że złamię klucz albo uszkodzę coś w rowerze.

Czy ktoś wie o co tu biega? Pomocy!

W dodatku jeszcze chciałbym zdjąć podkładki i przyciąć rurę sterową ponieważ rower dziwnie wygląda ;P

http://imageshack.us/f/839/avemtb.jpg/

a to właśnie moja maszyna ;)

dobra, problem rozwiązany. wziąłem po prostu jakąś rurkę jako przedłużenie rączki i śruba odkręciła się bardzo łatwo ;)

przynajmniej nauczyłem się czyścić stery (teraz kręcą się dwa razy lepiej) i zobaczyłem, że mam stery kulkowe O.O

trzeba będzie kupić maszyny ;DD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...