don Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Podczas zmywania kleju po naklejce porysowałem lakier gąbką do mycia naczyń. Niestety także się w tym miejscu zmatowił. Kolor to czarny metalic. Zdj. roweru w mojej galerii. Tutaj rodzi się pytanie, czy pasta polerska tempo czy jakakolwiek inna nada się do przywrócenia połysku i usunięcia drobnych rys? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stefan2810 Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Dobra pasta polerska powinna dać rade. Też miałem rysy i to głębokie wziąłem paste polerską nałożyłem na filc i tarłem, tarłem i tarłem. Rysy zniknęły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bruce95 Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Na pewno, dla lakieru mojego roweru też pomogło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karbeti Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Pasta pomoże bez roblemu. Ale spróbuj coś lepszego niż tempo np. "G3" Może podjedź do jakiegoś lakiernika, bo pasty potrzeba ci dosłownie na palec, po co ci cała tubka na jedno miejsce na rowerze. Po przetarciu G3 dobrze jest polerowane miejsce przetrzeć potem jakimś balsamem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Ja osobiście polecam jakiegoś typu wosk do lakieru. Przy okazji całą ramę możesz wyczyścić i nada Ci warstwę ochronną w/w. Taki wosk może się przydać potem do samochodu. Podsumowując wosk jest to dobra opcja, koszt koło 20zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Października 2011 Wosk nie zabezpiecza lakieru przed porysowaniem i odpryskami a z całą pewnością ich nie usunie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 27 Października 2011 Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Ja osobiście bym się nie przejmował paroma ryskami. Rower to nie obrazek do zawieszenia na ścianie, tylko sprzęt do jazdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.