Skocz do zawartości

[rower] fs do 3000 zł

gonzo0

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Poszukuję budgetowego fs do turystyki (głównie lasy i trochę gór).

Waga 100 kg, wzrost 191 cm.

We wstępnych poszukiwaniach wytypowałem:

BTwin Rockrider 6.4 z 2011 w cenie 2599 zł

Giant Yukon fx2 z 2011 r. za 2999 zł

Który z tych dwóch byłby lepszy?

Jakie inne mogłyby jeszcze wchdzić w grę?

Napisano

Bierz rockridera. Ma lepsze hample i przednie zawieszenie choć kosztem dampera...Ostatnio był podobny temat na forum, wyszukiwarka nie boli...

• Mod Team
Napisano

Ale za ro Rockrider to jednozawias i będzie bujał na podjazdach aż miło. Giant ma fajną ramkę, ale reszta osprzętu to bida. Ja proponuję dołożyć 250pln i brać Crime'a 3:

http://allegro.pl/kross-crime-3-rock-shox-air-sram-x7-35-wys-0zl-i1857376206.html

amortyzatory sporo lepsze niż we wcześniej wymienionych rowerach, ramka 4rozawias, reszta osprzętu również dobra jak na rower za te pieniądze.

• Mod Team
Napisano

Jak jest dobry damper z jakimś "antybujakiem" to nie :). Ten X-Fusion z Rockridera raczej nie ma żadnej platformy, więc będzie bujał. No i znane plusy 4rozawiasu: brak "kopania" w korby i brak usztywniania się zawieszenia przy hamowaniu.

Napisano

ha, Giant Polska nie ma w ofercie rowerów fs w rozmiarze xl - aż trudno w to uwierzyć...

Znalazłem rockridera 9.1 z 2010 r. za 3150, no chyba, że Crime lepszy...

Napisano

myślę ze crime będzie tu dobrą opcją.

ale napisałeś wyżej ze masz 191 wzrostu a szukasz ramki XL - nie rób tego!

taki rowerek musi być krótki, zwrotny (oczywiście bez przesady), a przez długieeego XLaka stracisz wiele przyjemności moim zdaniem.

najlepiej będzie jak sie przymierzysz do rowerów w jakimś sklepie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...