typek99 Napisano 11 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Października 2011 a bo na jednej stronie na allegro piszą że ta rama jest stalowa a na innej aluminiowa więc sie pytam jak to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 11 Października 2011 Udostępnij Napisano 11 Października 2011 http://dartmoor.pl/hardware/ramy/hornet powinienes dostac Kopa za brak wkladu wlasnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 12 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Października 2011 aha dzięki ps.;powinienem ale nie dostałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 13 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Czy ta rama nie będzie sie łamała łatwo bo widziałem już kilka razy jak ramy aluminiowe sie łamią Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 13 Października 2011 Udostępnij Napisano 13 Października 2011 wyjdz, i wróć jak przeczytasz inne tematy, bo stajesz sie jakis taki... nie do wytrzymania. Peknie jak zapałka, jeśli jesteś Hulkiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 13 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Jak sie jezdziec nie umie to wszystko mozna polamac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2011 a czy ramka Prodigy Johnny Bravo była by lepsza czy może nie ? a rama dartmoor phantom dużo sie różni od horneta ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach34 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam Panów. Zabieram się do wymiany amortyzatora w moim rowerku. Jeżdżę na razie na ramie HT. na razie mam amorka 130mm . Czy jest sens zakładać do roweru HT amortyzator o większym skoku ? Np.150 mm ? Czy zostanie on wykorzystany, przy ramce HT ?? Mój styl jazdy to enduro. Lubie czasem poskakać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drozzd Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja tak samo jak kolega stach34. Tylko ja rozważam kupno ramy/amorka bo na mojej gili nie idzie ujechać najpierw chodzi miękko przejadę 6 km i robi się sztywny. Rama sztywna - rower Merida matts tfs 100 d na ramkę nie narzekam ale lubię pojeździć miękko na amortyzatorze. Jeśli chodzi o ramę budżetu na razie (na pewno nie powyżej 1600) nie mam bo zobaczę co rodzice postarają się dołożyć link do ramki którą upatrzyłem http://allegro.pl/rama-viper-nitro-20-fox-rp23-gwarancja-i1927561402.html koniecznie damper musi być powietrzny bo ważę 50 kg. Jeśli chodzi o amortyzator też musi być powietrzny bo przy moich 50 kilogramach trudno cokolwiek zrobić na olejowym rozważam kupno jakiegoś foxa recona golda albo reby. Najwyższe prawdopodobieństwo że kupie tego recona http://bikeserwis.pl/86,rock-shox-amortyzator-recon-gold-rl-solo-air-2011-pod-tarcze-poploc.html jest w moim mieście cena będzie do negocjacji. Proszę żeby nie mówić, żebym szukał pomocy w założonych tematach bo w moim przypadku początków "porozumiewania" się w języku rowerzystów nie wszystko rozumiem. Proszę o pomoc objaśnienie paru rzeczy, i ewentualne danie linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.