Skocz do zawartości

[amortyzator]-wybór

typek99

Rekomendowane odpowiedzi

dzięki wam za odpowiedź

a mam taki do dupy rower w którym zmieniam coraz bardziej części w tym momencie to będe zmieniał amortyzator i po nim rame

czy ktoś mógł bym mi powiedziedzieć jaki ma rozmiar serówki i wysokość chodzi o matrix sektor :icon_mrgreen: (to nie rower tylko jakieś kawał metalu)

wiem że nie opłaca sie inwestować w niego ze względu na wiele części a najbardziej to przez rame dla tego muszę ją zmienić po amortyzatorze gdyż jest w takim stanie że bać sie jeździć dla tego chciał bym zmienić go

a znalazłem fajne amory lecz nie wiem czy są dobre i czy mi wejdą:

Rock Shox XC 30 TK Coil

MOZO SOUL R 70-140MM

RST LAUNCH RA 130mm

uwzględnij też mocowanie na hamulec, czy ma piwoty pod v-brakei lub pod tarcze w zależności czego używasz, ja bym na twoim miejscu zaczął od ramy potem od amortyzatora, bo chodzi o to że nie opłaca się inwestować w amor o sterówce 1 cal, jeżeli potem zmienisz ramę na jakąś lepszą to prawdopodobnie stery będą miały 1i1/8 cala

• Mod Team

http://www.rowermax.pl/Sektor_Matrix_26_podwojnie_amortyzowany-102.html Jeżeli masz na myśli to cuś to moje wyrazy wspołczucia

Rower Górski podwójnie amortyzowany klasyczna rama stalowa, rower dobrze się prezentuje na drodze, rozmiar uniwersalny koła 26" na obręczach komorowych wzmacnianych,

do wyboru 2 kolory

idealny do zabawy i podróży Produkt Polecany

Gwarancja 12 miesięcy

Sprzedawca jest odważny wystawiajać na niego 12 miesiecy gwarancji :D

Co zauwazyłem, gówka ramy faktycznie wygląda na 1" w dodatku jest bardzo wysoka co nie tyle utrudni co moze nawet uniemożliwićci znalezienie czegokolwiek co bedzie chciało pasowaćdo twojej ramy.

Wspomniane wczesniej amory tylu lunch czy mozo nie ma szans 130mm do tej ramy ? ona ma gora 80 i to z gorki :D Nie chce cie obrażąć ani tym bardziej prestiżowej marki matrix bo jeszcze mnie NEO znajdzie :D ale najlepsze zastosowanie dla tego modelu to kotwica w jakimś jachcie :D

Witam,

Nie chcę zakładac nowego tematu, więc szybko zapytam.

Poszukuję amortyzatora przedniego o skoku 100 mm lub wzwyż - ale bez przesady. Mam taki rower - http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/boulder/7734/45627/. W tej chwili mam widelec SR Suntour Nex m2025 o skoku 63 mm i wg. mnie jest on trochę za słaby. Ważę ok. 60 kg. Zamierzam jeździc troszkę po nierównościach. Cena to ok. 200 zł.

Kolejne pytanie, czy sztyce z amortyzatorem są warte siebie i swej ceny - mam na myśli sztyce suntora.

jeśli chodzi o mój styl jazdy to DH/FR na pewno nie będe kupował całego roweru wole sobie złożyć i mieć pewność na czym jeżdżę

Czyli rama dartmoora była by dobra do latania no nie

PS.:wiadomo że na początku jeździ sie byle czym żeby sprawdzić czy styl jazdy mu odpowiada

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...