typek99 Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Witam wszystkich. Założylem nowy temat gdyż nie mogłem znaleźć podobnego. Moje pytanie tkwi w tym że nie wiem co musze wiedzieć przy wyborze amortyzator czy będzie pasował Chciał bym tylko same informacje a nie typu a jaki amortyzator kupujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
partyzant Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Ile ważysz. Do czego będziesz go używał. Średnica rury sterowej. Budżet. Do wyboru masz sprężynę i wiatr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 -Waga. -Rozmiar sterówki. -Wysokość sterówki. -Maksymalny rozmiar amora do ramy. -Styl jazdy i teren. -Granice finansowe. -Typ ramy, chodź tyczy się to tylko rowerów z G2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2011 dzięki wam za odpowiedź a mam taki do dupy rower w którym zmieniam coraz bardziej części w tym momencie to będe zmieniał amortyzator i po nim rame czy ktoś mógł bym mi powiedziedzieć jaki ma rozmiar serówki i wysokość chodzi o matrix sektor (to nie rower tylko jakieś kawał metalu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JaniszMTB Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Pewnie masz 1" sterówkę i szukaj XCM od Suntoura. Ale moim zdaniem nie opłaca się w niego inwestować... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2011 wiem że nie opłaca sie inwestować w niego ze względu na wiele części a najbardziej to przez rame dla tego muszę ją zmienić po amortyzatorze gdyż jest w takim stanie że bać sie jeździć dla tego chciał bym zmienić go a znalazłem fajne amory lecz nie wiem czy są dobre i czy mi wejdą: Rock Shox XC 30 TK Coil MOZO SOUL R 70-140MM RST LAUNCH RA 130mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 uwzględnij też mocowanie na hamulec, czy ma piwoty pod v-brakei lub pod tarcze w zależności czego używasz, ja bym na twoim miejscu zaczął od ramy potem od amortyzatora, bo chodzi o to że nie opłaca się inwestować w amor o sterówce 1 cal, jeżeli potem zmienisz ramę na jakąś lepszą to prawdopodobnie stery będą miały 1i1/8 cala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2011 to może zrobie tak że uzbieram sobie pewną sume kasy i za nią odrazu kupie amor i rame a co do hamulców to w moim rowerku nie używam hamulca przedniego więc go zdjąłem bo był nie potrzebny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebaxgh Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 No tak będzie najlepiej. Przecież przy większych prędkościach jak masz tylko tylny to jak byś nie miał w ogóle.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2011 http://www.rowermax.pl/Sektor_Matrix_26_podwojnie_amortyzowany-102.html Jeżeli masz na myśli to cuś to moje wyrazy wspołczucia Rower Górski podwójnie amortyzowany klasyczna rama stalowa, rower dobrze się prezentuje na drodze, rozmiar uniwersalny koła 26" na obręczach komorowych wzmacnianych, do wyboru 2 kolory idealny do zabawy i podróży Produkt Polecany Gwarancja 12 miesięcy Sprzedawca jest odważny wystawiajać na niego 12 miesiecy gwarancji Co zauwazyłem, gówka ramy faktycznie wygląda na 1" w dodatku jest bardzo wysoka co nie tyle utrudni co moze nawet uniemożliwićci znalezienie czegokolwiek co bedzie chciało pasowaćdo twojej ramy. Wspomniane wczesniej amory tylu lunch czy mozo nie ma szans 130mm do tej ramy ? ona ma gora 80 i to z gorki Nie chce cie obrażąć ani tym bardziej prestiżowej marki matrix bo jeszcze mnie NEO znajdzie ale najlepsze zastosowanie dla tego modelu to kotwica w jakimś jachcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrekMJ Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Witam, Nie chcę zakładac nowego tematu, więc szybko zapytam. Poszukuję amortyzatora przedniego o skoku 100 mm lub wzwyż - ale bez przesady. Mam taki rower - http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/boulder/7734/45627/. W tej chwili mam widelec SR Suntour Nex m2025 o skoku 63 mm i wg. mnie jest on trochę za słaby. Ważę ok. 60 kg. Zamierzam jeździc troszkę po nierównościach. Cena to ok. 200 zł. Kolejne pytanie, czy sztyce z amortyzatorem są warte siebie i swej ceny - mam na myśli sztyce suntora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 8 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Oj tak cieżko sie rozglądnąć po temacie ? za 200zł tylko XCR jak taki znajdziesz. sztyce suntora to jedyne sztyce ktore jakoś działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 jeżeli ważysz 60kg to xcr będzie dla ciebie trochę za twardy ale na pewno będzie lepiej niż na tym co teraz masz, a xcr'a można przerobić na wiele sposobów żeby nie był taki twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2011 tak mam tego złoma co myślicie o tej ramie Leader Fox Cocaine 16 i amortyzatorze Rock Shox Tora ? PS.:Mam wzrost 166cm i wciąż rosnę. waże około 50kg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Masz zamiar skakac ze wybrales Cocaine? jesli tak, to: 1 - Tora to sredni wybor 2 - przy Twoim wzroście 16" to raczej do XC niż do latania a jeśli do XC, to nie Cocaina (zlituj sie nad samym soba ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ale ja pytałem czy jest ta rama dobra a nie będzie do mnie pasowała przecież zawsze można poszukać jakiś inny rozmiar ramy Znalazłem jeszcze fajną ramke http://allegro.pl/nowa-rama-dartmoor-hornet-2011-freeride-4x-am-i1846885465.html co myślicie o niej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ale do CZEGO!? jeśli do latania to ok, ale do XC sie nie nadaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxwwy Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Według mnie nie opłaca się inwestować w ten twój rower pomyśl o odłożeniu kasy i kupieniu czegoś Np Kross Hexagon V3 Fajny rowerek do jazdy rekreacyjnej . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 ale po co inwestować w cały rower jeżeli inne części ktoś już ma, zwłaszcza przy ograniczonym budżecie. trzeba tylko wiedzieć do czego chce się używać roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 9 Października 2011 jeśli chodzi o mój styl jazdy to DH/FR na pewno nie będe kupował całego roweru wole sobie złożyć i mieć pewność na czym jeżdżę Czyli rama dartmoora była by dobra do latania no nie PS.:wiadomo że na początku jeździ sie byle czym żeby sprawdzić czy styl jazdy mu odpowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andbeam Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 Witam panowie podłącze się do tematu zamierzam kupić nowy amortyzator tu link Amor Ważę jakieś 95kg więc jeżeli możecie to napiszcie czy będzie ok. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 9 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 9 Października 2011 R7 to bardzo dobry amor, masz tam sprezyne powietrzną wiec dopasujesz sobie prace pod twoją wage, ogolnie bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
typek99 Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a jaki amor polecicie do ramki dartmoora hontera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andbeam Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Kolego Puklus dzięki za pomoc a najlepsze jest to że jest na dobrej przecenie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a jaki amor polecicie do ramki dartmoora hontera Piszą ze zalecany amor 100-150, spora rozbierzniosć, ale mozesz np wsadzić RS Pike najlepiej z uturnem, Mozesz wsadzić Argyle, z tanszych rozwiązań to np duro djd 130mm, możesz też jakis marzocchi DJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.