czuczuwara Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Witam, pytając w dwóch sklepach o kompatybilność kaset, uzyskałem 2 różne odpowiedzi, o co chodzi. Piasta Novatec NT-D042SB /według opisów w większości sklepów obsługująca kasety 8/9 rzędowe/ - chcę wymienić kasetę na 10 rzędową /oczywiście wszystko standard shimano/sram/, w jednym sklepie uzyskałem odpowiedź, że nie stanowi to żadnego problemu - czyli po prostu bębenek jest przystosowany do kaset 8,9,10 rzędowych - w drugim sprzedawca stwierdził, ze potrzebna jest jakaś dodatkowa podkładka /?/. Jeżeli macie pewne informacje, lub gdzieś można znaleźć stanowisko np. firmy shimano czy sram na ten temat, proszę o info - jeżeli miała już miejsce dyskusja o tym problemie, proszę o link. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Mod Team Puklus Napisano 6 Października 2011 Mod Team Napisano 6 Października 2011 Z tego co mi wiadomo kasety od 8 do 10 mają ta samą szerokość, co za tym idzie bezie to działąło. Jeżeli sprzedawca wspomina o podkłądce to nie ma sie czym martwićw ostateczności sie zrobi podkładke gorzej jak by miało braknąć bębenka ale myśle że raczej ci to nie grozi.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.