Skocz do zawartości

[piasta tylna] kompatybilność z kasetami 9/10

czuczuwara

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

pytając w dwóch sklepach o kompatybilność kaset, uzyskałem 2 różne odpowiedzi, o co chodzi.

Piasta Novatec NT-D042SB /według opisów w większości sklepów obsługująca kasety 8/9 rzędowe/ - chcę wymienić kasetę na 10 rzędową /oczywiście wszystko standard shimano/sram/, w jednym sklepie uzyskałem odpowiedź, że nie stanowi to żadnego problemu - czyli po prostu bębenek jest przystosowany do kaset 8,9,10 rzędowych - w drugim sprzedawca stwierdził, ze potrzebna jest jakaś dodatkowa podkładka /?/.

Jeżeli macie pewne informacje, lub gdzieś można znaleźć stanowisko np. firmy shimano czy sram na ten temat, proszę o info - jeżeli miała już miejsce dyskusja o tym problemie, proszę o link.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

• Mod Team
Napisano

Z tego co mi wiadomo kasety od 8 do 10 mają ta samą szerokość, co za tym idzie bezie to działąło. Jeżeli sprzedawca wspomina o podkłądce to nie ma sie czym martwićw ostateczności sie zrobi podkładke gorzej jak by miało braknąć bębenka ale myśle że raczej ci to nie grozi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...