Skocz do zawartości

[Hamulec] Shimano M446

Zagubiony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ostatnio zabrałem się za wybór rower , po wielu przemyśleniach i zmianach koncepcji , zdecydowałem się na rower z hamulcami tarczowymi Shimano M446 , już zadowolony miałem wybrać się do sklepu w moim mieście , gdy nagle dopadły mnie wątpliwości , czy to ustrojstwo w ogóle będzie hamować , i czy nie lepiej jednak zostać przy v-kach ?

Słyszałem że lepiej mieć dobre v-ki niż słabe tarcze , więc chciałbym się dowiedzieć do jakich tarcz jest zaliczany ten model :)

z góry dziękuje za pomoc ;)

do tego że przydały by mi się tarcze zamiast v-ek już doszedłem , pytanie czy opłaca się w ogóle zmiana v-ek na właśnie te tarcze ;)

ogólnie rower to kross A3 na rok 2012 , myślę że wybór dobry , tylko właśnie te hamulce mnie zastanawiają ;)

nie wiem czy to argument na plus tych tarcz ale są one zakładane od a3 aż do a7 ! a przecież nie założyli by chyba do a7 byle czego ?

dobrze wyciągam wnioski czy może a7 dostał po prostu wyjątkowo słabe hample jak na swój poziom ? :P

To zależy ile ważysz. o ile się nie mylę to m446 jest pomiędzy alivio a deore więc raczej złe nie są.

Kolejnym argumentem jest to że jeżeli weźmiesz v-ki ,a po jakimś czasie zechcesz jednak z jakiegoś powodu tarcze to będziesz

musiał kupić nowe piasty i szprychy, a to kolejny wydatek.

Ja bez zastanowienia brałbym tarcze. ^_^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...