Zagubiony Napisano 5 Października 2011 Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam Ostatnio zabrałem się za wybór rower , po wielu przemyśleniach i zmianach koncepcji , zdecydowałem się na rower z hamulcami tarczowymi Shimano M446 , już zadowolony miałem wybrać się do sklepu w moim mieście , gdy nagle dopadły mnie wątpliwości , czy to ustrojstwo w ogóle będzie hamować , i czy nie lepiej jednak zostać przy v-kach ? Słyszałem że lepiej mieć dobre v-ki niż słabe tarcze , więc chciałbym się dowiedzieć do jakich tarcz jest zaliczany ten model z góry dziękuje za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam0148 Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Wszystko zależy od tego co będzie robić na rowerze, jak góry to tarcze jak ścieżki to V-ki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagubiony Napisano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2011 do tego że przydały by mi się tarcze zamiast v-ek już doszedłem , pytanie czy opłaca się w ogóle zmiana v-ek na właśnie te tarcze ogólnie rower to kross A3 na rok 2012 , myślę że wybór dobry , tylko właśnie te hamulce mnie zastanawiają nie wiem czy to argument na plus tych tarcz ale są one zakładane od a3 aż do a7 ! a przecież nie założyli by chyba do a7 byle czego ? dobrze wyciągam wnioski czy może a7 dostał po prostu wyjątkowo słabe hample jak na swój poziom ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kolopl Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 To zależy ile ważysz. o ile się nie mylę to m446 jest pomiędzy alivio a deore więc raczej złe nie są. Kolejnym argumentem jest to że jeżeli weźmiesz v-ki ,a po jakimś czasie zechcesz jednak z jakiegoś powodu tarcze to będziesz musiał kupić nowe piasty i szprychy, a to kolejny wydatek. Ja bez zastanowienia brałbym tarcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zagubiony Napisano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2011 o i o taką wypowiedz mi chodziło ważę poniżej 70 kg (dawno się już nie ważyłem więc nie wiem ile dokładnie) więc waga chyba nie będzie problemem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.