pimbarian Napisano 5 Października 2011 Udostępnij Napisano 5 Października 2011 Witam, Poniewaz zrobilo sie chlodniej postanowilem zainwestowac w rekawiczki z dlugimi palcami (do XC). Prosze o opinie, ktore wybrac: - Endura Full Monty - FOX Reflex Gel Mam rowniez dodatkowe pytania: - czy beda one wystarczajaco cieple tak do +5 stopni? - jak z trwaloscia? A moze wybrac cos innego? Z gory dzieki za odpowiedzi, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 6 Października 2011 Udostępnij Napisano 6 Października 2011 Polecam endure. Posiadam full monty od maja i nie mogę im nic zarzucić w kwestii wytrzymałości. Wadą jest to że od wewnętrznej strony brudzą się dość mocno (mam gripy odi rogue). Wentylacja ok, na chłód w okolicach 5 stopni wystarczą, choć poniżej może być zimnawo. Są wygodne, żele dużo dają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Hej Bartolinii, Dzieki za info. Zdecyduje sie na rekawice Endura FM - skoro wygodne, trwale i daja rade na jesieni. Zwlaszcza ze czytalem o Fox'ach ze to juz nie ta jakosc co kiedys. Pozdrawiam, P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomas1982 Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 No właśnie może ktoś coś więcej odnośnie ciepłoty tych rękawić, mam jakieś tam droższe B'TWIN'y, wyglądają i sprawują się super ale jak jeździłem w zimę to wielokrotnie decyzja o zakończeniu wyjazdu zapadała z powodu zmarzniętych paluchów ... A może ktoś ma jakiś patent np: na temterptury minusowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Mam monty. Są ok, jechałem już w nich przy temperaturze około 5 stopni i było mi wystarczająco ciepło. Tyle, że jak się łapę "rozcapierzy" to "wlatuje ziemno", bo wewnętrzne części palców mają siateczkę. Na minusowe temperatury ja bym się nie odważył w nich jechać. Potwierdzam opinię, że wewnętrzna strona dłoni się brudzi. Po 10 km wyglądają, jakby jeździł w nich dziadek przed wojną i nigdy nie były prane P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartolinii Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Tamtej zimy stosowałem taki patent, że zakładałem cienkie bawełniane rękawiczki, a na nie właściwe rowerowe. Jeździłem tak nawet przy -15 st. i było w miarę ok.Z endurami może być ciężko bo są bardziej dopasowane niż poprzednie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pimbarian Napisano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 7 Października 2011 A może ktoś ma jakiś patent np: na temterptury minusowe Hej, Widzialem dzis w Decathlon'ie rekawiczki jedwabne B'Twin za 19,90PLN. Sa cienkie i chyba dosc cieple - zaklada sie je pod "zwykle" rekawiczki rowerowe. Jezeli siatka miedzy palcami w Endura FM bedzie za bardzo "chlodzic" rece to kupie te dodatkowe rekawiczki. Dziekuje za wszystkie informacje - zamowilem juz Endury FM. Pozdrawiam, P. P.S. Mialem dzis w reku te Endury (niestety nie mieli mojego rozmiaru) i na 100% nie sa to rekawiczki na minusowe temperatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.