mietek95 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Cześć! To mój pierwszy temat więc proszę nie krzyczcie A więc tak... Nadszedł czas by kupić nowy rower. Poprzedni był taki nijaki, ma już swoje lata i zaczyna się sypać. Rower ma mi służyć do jazdy po lesie i po mieście. Nie może być za drogi bo mam tylko 1600 zł. Mam 183 cm wzrostu i ważę 65 kg. Znalazłem kilka rowerów, które przykuły moją uwagę ale nie wiem który wybrać. Może podacie mi jeszcze jakieś typy. Z początku myślałem o Kross'ie Hexagon V6 Ma hamulce tarczowe, nie jest za drogi i ogólnie ładnie się prezentuje. Potem przyszło mi na droższy model Kross'a. A mianowicie Kross Hexagon V8 Czytałem, że ma dobre hamulce i amortyzator. Brzydki też nie jest. Potem wpadłem na Giant'a Revel 3 Disc O nim w sumie nic nie wiem bo przed chwilą go znalazłem No i taki z, można powiedzieć, wyższej półki: Kross Level A2 Disc Na innych forach zazwyczaj górował pod względem wszystkiego. Też nie za wiele o nim wiem. Doradźcie mi, który kupić. Moglibyście mi też pomóc dobrać rozmiar ramy. Z góry dzięki
Marcin26 Napisano 16 Października 2011 Napisano 16 Października 2011 · Ukryte przez durnykot, 30 Października 2011 - oferta sprzedaży w złym dziale Ukryte przez durnykot, 30 Października 2011 - oferta sprzedaży w złym dziale Witam,mam do zaoferowania rower marki Giant, szczegóły na aukcji allegro, jeżeli byłbyś zainteresowany proszę o kontakt:) http://allegro.pl/rower-gorski-giant-talon-3-ideal-dodatki-okazja-i1877789239.html Pozdrawiam Marcin
ProCombat Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Ja jeżdżę na Krossie Level A2 i muszę powiedzieć że jest super ale czasami żałuję że nie dozbierałem na tego tu link http://www.unibike.pl/evolution.html O niebo lepszy . I z góry polecam .
brt0555 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Polecam Ci isc do sklepu Unibike'a i kupic Evolutiona, teraz beda schodzic z cen, bo zaczyna sie wyprzedaz wiec mozesz go kupic za fajna kase. Ten Giant z linka wyzej nie dosc ze jest na gorszym osprzecie od Evolutiona, to do tego ma smieszna cene.
Wojtek97 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Witam na forum! Od 5 miesięcy śmigam Krossem Hexagon V6 rama 21". Ogólnie baaardzo duży +, brak awarii, bezszelestna praca elementów, nic się nie telepie, tylko te 8 biegów kończy rozpędzanie na ok. 62 km/h, ale to przecież nie wyścigówka, amortyzator świetnie chodzi. Co do ramy: dobrze dobrana 21" do wzrostu ~185 cm i wagi 74 kg. W porównaniu z Hexagonem V8 są inne chyba tylko hamulce, V6 ma normalną linkę, a V8 hydraulikę. Ogólnie polecam. Bez urazy ProCombat, ale na Levela szkoda trochę kasy. Dobra jakość, jak to Kross, ale porównanie najwyżej A2 z V3 konstrukcyjnie, a kasy dużo więcej na A2.
Adam96 Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Witam na forum! Od 5 miesięcy śmigam Krossem Hexagon V6 rama 21". Ogólnie baaardzo duży +, brak awarii, bezszelestna praca elementów, nic się nie telepie, tylko te 8 biegów kończy rozpędzanie na ok. 62 km/h, ale to przecież nie wyścigówka, amortyzator świetnie chodzi. Co do ramy: dobrze dobrana 21" do wzrostu ~185 cm i wagi 74 kg. W porównaniu z Hexagonem V8 są inne chyba tylko hamulce, V6 ma normalną linkę, a V8 hydraulikę. Ogólnie polecam. Bez urazy ProCombat, ale na Levela szkoda trochę kasy. Dobra jakość, jak to Kross, ale porównanie najwyżej A2 z V3 konstrukcyjnie, a kasy dużo więcej na A2. Coś ci się chyba pomyliło level a2 i hexagon v3 HAHAHAHHAHAHA dobre! level to konstrukcja zaprojektowana raczej do terenu a hexagonem v3 to sobie możesz do sklepu podjechać a tak bez żartów to zupełnie inny rower nie ma żadnego porównania z levelem może raczej z meridą matts v5 ;p
ProCombat Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Hexagon to całkiem inna konstrukcja ramy w porównaniu do Levela . I gorszy osprzęt . Co nie zmienia faktu że Evolution i tak jest lepszy od Level A2
brt0555 Napisano 31 Października 2011 Napisano 31 Października 2011 Chyba ten najnowszy, bo ten z 2009 to akurat evo bije. Jednak juz ciezko a2 levela dostac z tego roku, wiec pozostaje evo jako rozsadny wybor. Hexagon to rower ATB,a nie rower po bulki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.