TermiT Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Cześć, kupiłem na przód do roweru lampkę Sigma Lightster, po rozpakowaniu i włączeniu pojawił się problem. Włączona lampka wydaje cichy pisk, sprawdzałem zarówno na bateriach jak i na akumulatorach, tak czy siak piszczy po włączeniu. W domu jestem jedyną osobą, która ów pisk słyszy, co tylko dowodzi, że słuch mam dobry jeszcze To pierwsza piszcząca lampka z jaką się w życiu spotkałem... Dźwięk ten jest dla mnie irytujący, czy jest to normalne dla tego typu lampek czy może powinienem reklamować? (gorzej jak na reklamacji stwierdzą, że nic nie słyszą i tylko mnie kosztami obciążą...) No a jak by ktoś był zainteresowany to z tej lampki niezły reflektor
DominikM Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Cewka piszczy - zdarza się w niektórych lampkach - możesz odesłać ze względu na zakup w sieci, reklamacja będzie problematyczna bo pewnie cała seria piszczy
Pavvell Napisano 10 Października 2011 Napisano 10 Października 2011 Każda latarka zrobiona na mocnej diodzie świecącej ma przetwornicę napięcia. Przetwornice pracują na kilku/kilkunastu kHz, a więc częstotliwości odbieranej przez uszy jako pisk.
TermiT Napisano 12 Października 2011 Autor Napisano 12 Października 2011 Dzięki za odpowiedzi, teraz już wiem, że nie mam się czym przejmować. Na szczęście podczas jazdy w terenie dźwięk ten jest praktycznie niesłyszalny, więc jest ok. Poza tym lampka jak najbardziej w porządku, da się jeździć w całkowitej ciemności po lesie, mogę polecić.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.