AstrO95 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Witam, Chciałem się poradzić w sprawie nowego roweru do Dual/Dirt/4x/Street najbardziej skłaniam się w stronę Street. Szczerze powiedziawszy mam wąskie rozeznanie w tym typie rowerów, ma to być drugorzędny rower. Zalezy mi na kupieniu całego roweru w dobrej cenie. Wielkie znaczenie ma dla mnie wytrzymałóść i jakość( stal chromo byłaby mile widziana). Nie dopuszczam tu propozycji z rowerami z częściami NO NAME. Nie zależy mi na przerzutkach przednich czy tylnich ,ale na tylnim hamulcu tarczowym i amortyzatorze 100/130. Co do chamulca tarczowego wystarczy mi mała tarcza ale chciałbym by hamulec był hydrauliczny. Co do amortyzatora myślałem o Marzocchi, ale dopuszcze każdy o dobrej jakości( Sr suntour DURO odpada odrazu), byle 100/130. Nie będe go katował w lesie próbując DH gdyż mam od tego inny rower. Nie spieszy mi się i czekam na okazję gdyż dalej zbieram fundusze. Myślałem o markach typu NS, Dartmoor, gdyż tylko te marki znam szczreze mówiąc. Czekam na propozycje marek i najlepiej konkretnych modeli czy tanich sklepó internetowych z rowerami. Gdyż po prostu nie wiem pod jaką nazwą ich szukać(wpisywanie dual w google to samobójstwo). Najlepszym rozwiązanim byłby jakiś nowy rower z 2008/2009 ze sporą przeceną. Proszę o szybkie i przemyślane odpowiedzi : ]
Bombell Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Z nówek w tej cenie to ty raczej nic sensownego nie kupisz. Sezon się kończy szukaj, używanych gotowych składaków bo to najlepsza opcja. Pierwszy lepszy link jaki wpadł mi w ręce http://tablica.pl/oferta/rower-dirt-street-ns-suburban-marzocchi-dj-ID9Z89.html W zasadzie nie ma się do czego przyczepić, mocny, części sprawdzone, dobrych marek. Zhandluj te 200zł i bierz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.