tommek7 Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Cześć. Nie ma tu za bardzo czego zalewać olejem. No może nie zrozumiałem, mniejsza o to Tak jak obiecałem wstawiam fotki, tuż po rozebraniu widelca. Jak się okazało w środku nie ma żadnych sprężyn lecz jedynie gumowe "elastomery" ( w b. dobrym stanie). Rozwiązanie po części dobre, ponieważ sam widelec waży naprawdę niewiele. Z jednej strony dobre z drugiej nie... Z moich wyliczeń wynika, że amorek ma +/- 40mm skoku. W środku był jak z resztą widać na fotkach, cały ufajdany i co najgorsze suchy. Na daną chwilę wszystko jest już wyczyszczone (zajęło mi to około 2 godzin, z racji mojej dokładności oraz tego, iż miałem do dyspozycji jedynie WD40 oraz papier toaletowy hehe). Teraz wszystko się błyszczy. Nasmaruję to uniwersalnym smarem do łańcuchów bo akurat mam taki na zbyciu. Poprawa będzie, co do tego nie mam żadnych wątpliwości. Jedyny problem jaki nie pozwolił mi złożyć wszystkiego do kupy to gumowe osłonki goleni... Te co kupiłem okazały się być za wąskie o około 2mm i nie wchodzą na golenie Próbowałem je rozbić na gorąco, ale niestety są wykonane z takiego materiału, że jest to niemożliwe. W poniedziałek poszukam jeszcze po innych sklepach, te głupie 2mm... Jak coś się ruszy to dam znać oraz napiszę jak elekty Uploaded with ImageShack.us By [/url] at 2011-10-09 Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 No i fajnie. Te stare gumy są aż tak bardzo spękane? Na fotce źle nie wyglądają (poza brudem ). Czekam na wynik końcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PoleK Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 skąd jesteś, mam gumy od XCP 75 (goleń 28.6mm czy coś takiego), mogę oddać. a w ogóle, ślizgi tak same wyszły razem z goleniami? dziwne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 to może uszczelnimy od dołu, wytoczymy korek i robimy solo air...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 @PoleK No właśnie tu jest problem... mój goleń ma 30mm. @beardman No tak tylko wyglądają, ale są tak spękane że składają się już z dwóch części @mrmorty Czyli jak miałoby to wyglądać? Zaraz biorę się za szukanie i posprawdzam sklepy we Wrocławiu, jak nic nie znajdę to hmm... zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 10 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 10 Października 2011 zajrzyj do mojego tematu z przerabianiem Darta 3 oraz do bliźniaczego tematu z przeróbką XCR - oba przyklejone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tommek7 Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Witam! Wszystko już złożone do kupy Jednak jakoś dałem radę z tą za ciasną gumą. Porządnie ją nasmarowałem, skróciłem o 2 oczka i wszystko pracuje jak się należy. Może wygląd gumy pozostawia trochę do życzenia bo niestety wskutek braku luzu nie układa się równo. Teraz moje wrażenia: Co tu dużo mówić... poprawa jest 100%. Amortyzator działa płynnie, jest znacznie miększy, po prostu funkiel nówka A tutaj fotka po złożeniu: Uploaded with ImageShack.us Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 Cieszę się, ze się udało coś z nim zrobić. A swoją drogą ciekawe czy za 10 lat ktoś będzie miał jakiegoś np. XCR-a lub Gilę w takim stanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 heh solo air... w tym wypadku trochę ciężko było by uszczelnić, i troche inna zasada działania ja swojego XCR'a w wersji AIR nie wyrzucę nigdy w życiu, za dużo razem przeszliśmy, poza tym to mój pierwszy amorek @beardman jak coś to napisz do mnie za 10 lat i zapytaj o 11 letniego XCR'a @tommek7 kawał dobrej roboty, aż miło popatrzeć na taki klasyk, widać dokładność i precyzyjność, a na gume nikt nie zwróci uwagi:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 10 Października 2011 Udostępnij Napisano 10 Października 2011 "... jak coś to napisz do mnie za 10 lat i zapytaj o 11 letniego XCR'a " Spoko. Już sobie ustawiam przypomnienie w komórce... Problem tylko w tym, że Twój XCR już nie jest seryjny bo został przez Ciebie przerobiony. Czyli w jakimś stopniu Ci nie pasował... Generalnie chodziło mi o to, że kiedyś (czyt. 10-15 lat temu) podzespoły rowerowe były robione po to, żeby służyły lata. Dzisiejsze części wytrzymują 2,3 lata, a czasem krócej. Czego dobrym przykładem jest amor kolegi. Sam mam w drugim rowerze "wiekową" przerzutkę alivio e-type i nie ma żadnych luzów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalSBK Napisano 12 Października 2011 Udostępnij Napisano 12 Października 2011 święta prawda... wątpie że xcr wytrzymał by 10 lat użytkownia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.