Patrix85 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Witam. W końcu udało mi sprzedać mój stary rower i chce kupić nowy. Wybór padł na te 2 modele. Kross level a2 disc 2011 za 1460zł w sklepie a2 i Kross level a4 2011 u mnie w sklepie w Chorzowie za 1740zł. Który wybrać ?
rowerowyfreaq Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 No to zależy... Oczywistym jest, że model wyższy jest lepszy . Jednak jeśli chodzi o to, czy warto dopłacać te 550 zł to już zależy, do czego tego roweru będziesz używał... Jeśli masz zamiar od czasu do czasu przejechać się 15 km po okolicznych laskach to nie przepłacaj i bierz A2. Jednak jeśli masz większe zacięcie i rower będzie bardziej eksploatowany, to wtedy śmiało decyduj się na A4.
Patrix85 Napisano 5 Października 2011 Autor Napisano 5 Października 2011 Rower raczej nie będzie cieżko eksploaowany. Jeżdże na nim do pracy do której mam jakieś 5km i normalnei po parku lub w trochę dłuższe trasy. Ten A4 mogę zamówi przez internet za 1700zł. Jeszcze nigdy nie kupowałem przez internet roweru i nie wiem czy warto troche zaoszczędzić czy lepiej kupić u sprzedawcy na miejscu ?
nemo2009 Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Jeśli będziesz jeżdzić 5 km dziennie,wystarczyłby jakiś krosowy model(wygodniejszy).Co do wyboru między Levelami,to A4 będzie lepszym wyborem(napęd 27 biegów),kupionym w Twoim sklepie.
rastatajm Napisano 5 Października 2011 Napisano 5 Października 2011 Jak wyżej. Bierz tego A4 u siebie w sklepie. Nie warto oszczędzać tych 40zł, będziesz miał problem z rowerem to będziesz miał serwis na miejscu i nie będziesz kombinował...
Patrix85 Napisano 5 Października 2011 Autor Napisano 5 Października 2011 A może wystarczy po prostu Hexagon V8 ? To już ostatnie pytanie i zdecyduje. Bo zawsze mogę już zakończyć sezon i dozbierać do innego
rowerowyfreaq Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Na Twoim miejscu bym brał A2 jednak - nie warto przepłacać jeśli będziesz jeździł tak niewiele... Ale tak jak wspomniał poprzednik rozważyłbym na Twoim miejscu dobranie jakiegoś roweru crossowego bo będzie wygodniejszy do poruszania się po utwardzanych drogach. I obowiązkowo rower od sprzedawcy w lokalnym sklepie - przy jakiejkolwiek usterce wysyłanie roweru przez całą Polskę i z powrotem skutkuje w najlepszym razie jego obiciem... A tak masz na miejscu i jak uśmiechniesz się do Pana serwisanta to wiele spraw załatwisz bezkosztowo...
Patrix85 Napisano 6 Października 2011 Autor Napisano 6 Października 2011 Serwisy Kross sa w Bytomiu i Rudzie Śląskiej. Ale masz racje z tym lokalnym sprzedawcą. Teraz ma lać więc się wstrzymam i może już będą modela 2012 i wtedy się z nim dogadam co do ceny.
ElDiablo Napisano 6 Października 2011 Napisano 6 Października 2011 Na Twoim miejscu bym brał A2 jednak - nie warto przepłacać jeśli będziesz jeździł tak niewiele... Ale tak jak wspomniał poprzednik rozważyłbym na Twoim miejscu dobranie jakiegoś roweru crossowego bo będzie wygodniejszy do poruszania się po utwardzanych drogach. Czy ja wiem... Jak się chłopak wciągnie w tą zabawę będzie sobie pluł w brodę że mógł dołożyć w sumie niewielką kwotę i mieć wyższy model..... Zawsze staram się kupić deko wyższą opcję niż mnie stać... jeszcze się nie zawiodłem na tym podejściu.....
Anveen Napisano 22 Października 2011 Napisano 22 Października 2011 a4 jest tylko troszke lepszy od a2, a tyle kasy różnicy;/ polecam a2
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.