Skocz do zawartości

[Rower] Czy warto kupić ten rower?

zdzislaw2

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Ponieważ nie da się (tym bardziej nie opłaca się)go zmodernizować w znakomitej większości.

Amortyzatora za bardzo nie wymienisz na nic dobrego - główka sterowa 1".

Sztyca oczywiście niestandardowa.

Suport? Nie wiadomo co to za mufa :P

Wolnobieg? Musiałbyś wymienić całe tylne koło o ile rozstaw z tyłu to 135mm

Ogólnie przeczytaj sobie to: http://www.forumrowerowe.org/topic/27903-makrokesz-ostrzezenie-przed-zakupem-zbyt-taniego-roweru/

To jest właśnie rower tego typu.

Napisano

Dlaczego nie warto go kupić i potem zmodernizować?

w Skrocie modernizacja bedzie 2-3 razy drozsza niz powyzszy egzemplarz - w skrocie rowery ponizej 1000 zl w wiekszosci sa jednorazowe

Napisano

Może nie poniżej 1000 zł ale poniżej 300- 400 zł (szczególnie te kupione w makro). Lepiej dozbieraj i kup, np. coś takiego.

w Skrocie modernizacja bedzie 2-3 razy drozsza niz powyzszy egzemplarz

O ile ta modernizacja będzie możliwa :whistling:

Napisano

Hmmm... Autor ogłoszenia raczej kłamie już w tytule, bo do "lekkiego" roweru górskiego to temu czemuś jeszcze troszku brakuje ;) Nie rozglądaj się za takimi szrotami, bo tylko kasę w bagno władujesz i za chwilę przyjdzie Ci wymienić 3/4 roweru bo się będzie sypał... Cierpliwie dozbieraj przynajmniej do 700-800 zł i wtedy szukaj czegoś lekko używanego albo ekonomicznej nówki.

Napisano

Jeszcze raz podkreślę to, o czym wspominali poprzednicy - poczekaj! Nie śpiesz się, bo w zimę pewnie i tak jeździł nie będziesz a za te pieniądze kupisz nowego rzęcha albo starego, zużytego rzęcha... Po dwóch tygodniach będziesz żałował, że tak bezmyślnie straciłeś ciężko uzbierane pieniądze. Poniżej 600 zł naprawdę ciężko coś z czystym sumieniem polecać...

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,

jest to mój pierwszy post na forum, aczkolwiek zaglądałem tu często od dawna również jako gość. Sporo się dzięki temu dowiedziałem i jestem Wam bardzo wdzięczny :thumbsup:

Na rowerze jeżdzę od wielu lat, w dodatku ciągle na tym samym. Już dawno powinienem go wymienić (Arkus & Romet Forester MTB) choćby z tego względu, że jest to rower raczej.. dziecinny (koła 24", rama chyba 14", a według różnorakich metod sprawdzania jaka rama byłaby dla mnie odpowiednia, wychodziło na to że powinienem mieć ramę która ma minimum 19").

Jeżdzę głównie po wertepach - lasy, kamieniste drogi, błoto, strome zjazdy (Zakopane i okolice). Czasem zdarza się i asfalt, ale raczej dość stromy (t.j. droga asfaltowa na Gubałówkę, Dolina Chochołowska).

Dla chcącego nic trudnego, jakoś na swoim Foresterze dawałem do tej pory radę (najgorsze jest to, że pedałując nie mogę wyprostować nogi w kolanie - po prostu za mała rama), ale pod koniec wakacji definitywnie stwierdziłem, że pora na nowy (a raczej używany) rower, taki z prawdziwego zdarzenia, tak abym w końcu mógł rozwinąć swój potencjał w pełni.

Sporo naczytałem się o różnych markach i modelach rowerów. Oceniając subiektywnie, najbardziej przemówiły do mnie oferty firm takich jak Scott, Cube, Trek, Author i GT.

I właśnie na temat tej ostatniej firmy - GT, a konkretniej modelu Zaskar Elite chciałbym dowiedzieć się nieco więcej - w aspekcie ogólnym, jak i konkretnym (link do aukcji poniżej). Czy byłby to dobry wybór, biorąc pod uwagę jego stan i cenę?

GT ZASKAR ELITE "L" SUPER OKAZJA BCM (1888493984) - Aukcje internetowe Allegro

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...