kubzys Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 więc tak jak w temacie. potrzebuję obręczy do mojego górala, 26", na 32 szprychy i chcę do niej założyć slicki kendy 1.0 . chciałbym aby była jak najtańsza, nie musi być lekka, tylko po prostu tania, będzie do jazdy po mieście. domyślam się, że potrzebuję obręczy ze średnicą wewnętrzną pewnie 17 mm lub nawet mniej. mam rację? i jeszcze jedno: chciałbym zakładać do niej awaryjnie oponki terenowe 1.95. ale to tylko sporadycznie. więc jak? macie jakieś propozycje najtańszych obręczy 26" na 32 szprychy do slicków 1.0 ? i jeszcze: jest możliwość dania obręczy na 36 otworów do piasty na 32? zaplatał będę sam z góry dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 domyślam się, że potrzebuję obręczy ze średnicą wewnętrzną pewnie 17 mm lub nawet mniej. mam rację?Tak chociaż do 21 mm też założysz slicka 1.0 ale będzie go ciężko zakładać i zdejmować.jeszcze: jest możliwość dania obręczy na 36 otworów do piasty na 32? zaplatał będę samnie ma takiej możliwości, koło będzie za słabe słyszałem kiedyś że ludzie dawali obręcz 32 do piasty 36 ale w drugą stronę nie ma to racji bytu Więc podsumowując chyba najrozsądniejszym wyborem będzie Accent Generation XC-link, chociaż ja osobiście dołożył bym te kilka zł i kupił Mavica XM317 najniższa cena to bodajże 89 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 4 Października 2011 Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Jeżeli pod vauki to accent trackliner. BTW. Ja używam obręczy 19mm, z oponami 1.0. Nic złego się nie dzieje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2011 aha. czyli da radę do 19 mm obręczy dać oponkę 1.0. to bardzo dobrze, łatwiej ją dostać i wejdą też jakieś szersze oponki na maratony Dzięki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.