Skocz do zawartości

[Rama]Pekniecie lakieru moze ramy?

Roslina

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Bardzo prosze o pomoc.Podczas czyszczenia rowerku zauwazylem pekniecie na lakierze.Zamieszczam foto na ktorym obok ryski jest rowniez widoczne malutkie gladkie wgniecenie i tam chyba zaczuna sie pajaczek.Rama kilka tygodni temu jak dostala po tylku(ja tylko sprawiam wrazenie jakbym jezdzil ostro a tak naprawde to lajcik) przy wybiciu i ladowaniu z nieduzych wysokosci slyszale mocne walace po uszach metaliczne strzaly,nawet gdy stanalem na rowerze i mocno go wbijalem w ziemie to strzaly bylo slychac.Wydalo mi sie ze to damper po mocniejszym napompowaniu i gdy ciut zmiekl(moze uszlo powietrze)to trzaski umilkly.A dzis ja nie moge za 2 miesiace koniec jazdy i przesiadka na harda zimowego ktory jeszcze nie zrobiony co robic.?Dzwonilem do sklepu 300km od mojej miejscowosci i gosc powiedzial by wyslac teraz ramke lub pojezdzic i pod koniec sezonu wyslac,moze peknie bardziej.Wtedy oni wysla do Meridy a Merida wymieni wadliwy egzemplarz.Kiedy powiedzialem ze mam obok zaloge co moga radiograficznie sprawdzic rame to powiedzieli bym zrobil fotki i odrazu je wysla do Meridy w moim imieniu.Jezdzic dalej,czy nie?Wysykac teraz czy same fotki?mh?Rama ma 6miesiecy...post-141091-0-12297600-1317749766_thumb.jpgpost-141091-0-17874600-1317749940_thumb.jpg

Napisano

Nie wygląda na pęknięcie "na wylot" - nic się nie dzieje, a wydobywające się z roweru trzaski muszą być powiązane z inną usterką.

Napisano

Chyba dlatego jestem na tym a nie na innym forum gdzie bym uslyszal mialem takich ram osiem i dziesiec z nich polamalem a za takie pieniadze wolalbym skladaka itp.dzieki panowie,zdjecia poszly do Meridy,ale dzis mimo kaszlu i kataru wsiadam na bike zrobic ze trzy dyszki by wyzdrowiec w szalenstwie i spokoju ze chyba to nic powaznego.

Napisano

No raczej na pęknięcie nie wygląda, ale w sumie masz rację, że dmuchasz na zimne... Daj znać co Ci z Meridy odpowiedzą bom ciekaw ;)

Na chwile obecna fotki a kilka ich wyslalem poszly do sklepu w ktorym rame kupowalem.Panowie powiedzieli mi jak wyzej napisalem w poscie a dodatkowo ze w tym roku mieli szesc reklamacji ram(nie wiem jakie modele) i wszystkie Merida uznala:) ,ale to tylko rozmowy zobaczymy w praniu.Jade..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...