rafifi Napisano 4 Października 2011 Napisano 4 Października 2011 Witam mam następujący problem. Jestem amatorem jeśli chodzi o sprawy rowerowe ,a ostatnio przebiła mi się tylna dętka.Jak wychodziłem z domu to rzuciłem okiem na przednią oponę (bo miałem bliżej) gdzie było napisane "26 x 1.75". No dobra idę do sklepu rowerowego podaje te wymiary, facet mi dał, wszystko cacy.Ale jak przyszedłem i zobaczyłem na tylną oponę to zobaczyłem napis "26 x 1.95" :/ Nie przyszło mi do głowy ,że obie opony mają inne rozmiary.I teraz moje pytanie : Czy coś się stanie jeśli założę dętkę 26 x 1.75 na oponę 26 x 1.95? Pozdrawiam rafifi.
Mod Team michuuu Napisano 4 Października 2011 Mod Team Napisano 4 Października 2011 Dętki zazwyczaj są do pewnego zakresu np. 1,5 do 2,1 więc poczytaj co na dętce jest napisane, sądzę że będzie ok.
bercimeister Napisano 4 Października 2011 Napisano 4 Października 2011 Ładuj tą dętkę, którą kupiłeś. Wszystko będzie w porządku.
Mod Team safian Napisano 4 Października 2011 Mod Team Napisano 4 Października 2011 Jeżeli chodzi sam wymiar dętki to duża ich część jest przeznaczona do opon 1,75-2,125, więc pewnie sam rozmiar będzie ok. A nawet jeżeli nie to tak jak wyżej: wsadź ją, większą dętkę możesz spokojnie wsadzić do mniejszej opony (szczególnie przy tak małej różnicy), nic się nie stanie.
rafifi Napisano 5 Października 2011 Autor Napisano 5 Października 2011 ok dzięki wielkie ,zobaczę czy działa Na dętce jest napisane : 26x 1.50/1.75. Później wam powiem jaki efekt
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.