Skocz do zawartości

[Amortyzator] Black manitou luzy

szyszek05

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem, poniewaz dzisiaj jadac rowerem poczulem, ze cos jest z amortyzatorem.

Zauwazylem, ze odpadl mi plastik od spodu amortyzatora. I gdy lapie teraz za kierownice i mocno szarpne ja do gory, to prawie caly amortyzator sie wysuwa!

Co mam teraz z tym zrobic? Czy jesli wkrece tam jakakolwiek srubke, to bedzie dzialac tak jak poprzednio?

Amortyzator jest na powietrze.

Pozdrawiam i czekam na odp :)

Amortyzator wysuwa się z główki ramy (to problem ze sterami, a nie amortyzatorem) czy góra wychodzi z dołu? Jaki plastik? Pokrętło na dole prawej goleni? Nie powinno mieć wpływu na to. Jak już to chyba śruba na dole lewej musiałaby pęknąć żeby dało się wyciągnąć go mocniej niż normalnie. Może jakieś zdjęcia daj. I nie rozciągaj go zbytnio bo możesz tłumik rozwalić.

Wykręcił Ci się gwint na końcu tłumika odbicia (na klucz imbusowy w środku pręta) wkręcany od dołu goleni (wkręca się w lewo) a to pokrętło jest zamocowane na ośce wewnątrz otworu imbusa.

Najpierw trzeba wkręcić pręt tłumika (pręt schował się do środka) najlepiej użyć długiego imbusa, po włożeniu w otwór pręt daje się wyciągnąć - jak pisałem wkręca się w lewo, a następnie wsadzić pokrętło i przykręcić śrubką.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...