Skocz do zawartości

[Nowy Sącz] szukam kogoś z okolicy

AUTHOR1982

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Jestem na forum nowy... nie doświadczony

poszukuje kogoś (może jest już jakaś grupa) z okolic Nowego Sącza chętnego na wypady głównie w Beskid Sądecki oraz Beskid Wyspowy

(oczywiście inne rejony też wchodzą w grę ale to może w nowym sezonie)

Na "co dzień" śmigam we wschodniej częsci Beskidu Wyspowego - głownie okolice Jaworza (mieszkam w Tęgoborzy)

Nie jestem wyczynowcem preferuje raczej spokojne pedałowanie z szczególną sympatią dla zjadów :icon_lol:

• 4 tygodnie później...

Hej.

Bardzo chętnie pisze się na jakiś wspólny wypad. Jazdę w terenie zacząłem dopiero w tym roku i wzięło mnie na zwiedzanie wszystkich góry w okolicy :)

Mieszkam w Starym Sączu wiec w sumie nie daleko. Jak do tych czas większość czasu jeździłem sam wiec miło będzie pojeździć z kimś. Tak dla info. mam 30 lat i większość czasu pracuje ale w niedziele z miłą chęcią wyskoczę na jakieś szlaki. Pozdrawiam Krzysiek

Witam.

Niestety ta sobotę mam pracującą :( Bardzo żałuje bo pojeździłbym po lesie na taką piękna pogodę. Okolica tez ciekawie się zapowiada:) W tym roku to troszku ciężko będzie z jazdą ze względu na temperaturę. Musze sobie sprawić jakaś kurtkę i coś "termo". Ale bardzo chętnie będę brał każdą wycieczkę pod uwagę. Wiec mam nadzieje za lato przyjdzie bardzo szybko ;) Tak więc na razie i do usłyszenia.

Pozdrawiam

Hej

Szkoda że nie dasz rady w ta sobotę (Reyn23)…. :(

Ja właściwie odłożyłem rower na następny sezon – a tu proszę. Taka pogoda u nas? - w Listopadzie?.., po prostu trzeba to wykorzystać :D .

Jak coś się jeszcze trafi w tym sezonie to będę pisał na forum, może akurat uda się jakiś wspólny wypad.

W tą sobotę ze względu na różne obowiązki :mellow: muszę skrócić mój

planowany wyjazd, i tutaj moje pytanie:

Czy zjeżdżał ktoś z was zielonym szlakiem z Przehyby na Łazy Brzyńskie??

Ktoś, kiedyś mi polecał ten zjazd jako jeden z lepszych (jeśli chodzi o Przehybę) ale nie jestem pewny czy chodziło o ten właśnie czy o żółty szlak w kierunku Łącka….

St

ach34 – tak w tygodniu się zdarza, ale raczej w pełni sezonu kiedy mam jeszcze jakiś urlop do wykorzystania… ale jak będziesz planował jakiś wyjazd to daj znać, może akurat się uda…

Witam was Panowie.

Ja również myślałem o zamknięciu sezonu ale wciąż mnie kusi choć na chwile wyjść na rowerek jak jest tak fajnie na pole. Obawiam się tylko ze już w tym roku raczej nie uda się nam żaden dłuższy wypad ze względu na porę roku:( Choć ja jestem otwarty na każdą propozycje.

Co do szlaków to zjeżdżałem kiedyś zielonym w stronę łącka i niezła motanina :) Widoki fajne ale gdzie nie gdzie brak ścieżki. Gdzieś zawsze wyjedziesz ;) Śmiało mogę polecić choć na ta porę roku to jednak będzie straszne błoto i mokro. Natomiast co do żółtego to raczej Enduro zabawa :D Tylko żółtym wyjedziesz w Moszczenicy- tak mi się wydaje jeśli się nie mylę :) Chętnie bym pokonał obie te trasy jeszcze raz :D

Co do jazdy w tygodniu to oczywiście ze tak. Rożnie bywa u mnie z tym wolnym wiec jak będzie czas i pogoda to pisze się na pewno.

Fajnie ze są tu ludzie którzy po podzielają pasje do wycieczek i roweru :) Tylko nad kondycja teraz trzeba będzie popracować ;)

Pozdrawiam Krzysiek

hehehe no pomyliły mi się miejscowości...za pędziłem się troszku ;) Jechałem tam kiedyś zupełnie sam. Wyjechałem gdzieś na Obidzy bo łatwo tam zgubić szlak. Trasa fajna -głównie bezdroża i jedziesz przed siebie. Znajomy też się tam pogubił ale na pewno gdzieś trafisz ;) Widoki super teraz tam będą. Zdaj relacje jak ci się uda wypad :)

Witam wszystkich

Poraz kolejny zdobyłem wczoraj Przehybę :thumbsup:. Pogoda wspaniała jak na tę porę roku, na szlakach nie było tłoków więc pełne eldorado.

Wyjechałem z kolegą standardowo z Gabonia. Po drodze minąłem kilku myśliwych czekających na jakąś zwierzynę, zacząłem się zastanawiać czy jak będe zjeżdżał gdzieś między drzewami czy aby nie wezmą mnie za..... jelenia :unsure:.

Plany dotyczące zjazdu musiałem niestety nieco zmnienić i w końu zjechałem żółtym szlakiem w kierunku Starego Sącza (tam zostawiłem samochód). Trasa nie należy do łatwych. Wąskie ścieżki oraz zasypane liśćmi kamienie i korzenie znacznie utrudniały jazdę,zresztą zaliczyłem dość widowiskową glebę :D - ale żyję. Tę trasę polecam szczególnie posiadaczom fulli.

Dzisiaj też nie próżnowałem - byłem na mało znanej wśród kolarzy - Białowodzkiej Górze - położonej na wschodnim skraju Beskidu Wyspowego. Są to moje najbliższe okolice (Tęgoborze) - górka fajna ale zjazd dość krótki - 4 km. Jak ktoś jest z okolicy to polecam tę górkę w połączeniu z Chełmem i Jaworzem - jadąc w odwrotnej kolejnośći jak napisałem.

Pozdrawiam wszytkich... i proszę o komentarze

Witam wszystkich

Poraz kolejny zdobyłem wczoraj Przehybę :thumbsup:. Pogoda wspaniała jak na tę porę roku, na szlakach nie było tłoków więc pełne eldorado.

Wyjechałem z kolegą standardowo z Gabonia. Po drodze minąłem kilku myśliwych czekających na jakąś zwierzynę, zacząłem się zastanawiać czy jak będe zjeżdżał gdzieś między drzewami czy aby nie wezmą mnie za..... jelenia :unsure:.

Plany dotyczące zjazdu musiałem niestety nieco zmnienić i w końu zjechałem żółtym szlakiem w kierunku Starego Sącza (tam zostawiłem samochód). Trasa nie należy do łatwych. Wąskie ścieżki oraz zasypane liśćmi kamienie i korzenie znacznie utrudniały jazdę,zresztą zaliczyłem dość widowiskową glebę :D - ale żyję. Tę trasę polecam szczególnie posiadaczom fulli.

Dzisiaj też nie próżnowałem - byłem na mało znanej wśród kolarzy - Białowodzkiej Górze - położonej na wschodnim skraju Beskidu Wyspowego. Są to moje najbliższe okolice (Tęgoborze) - górka fajna ale zjazd dość krótki - 4 km. Jak ktoś jest z okolicy to polecam tę górkę w połączeniu z Chełmem i Jaworzem - jadąc w odwrotnej kolejnośći jak napisałem.

Pozdrawiam wszytkich... i proszę o komentarze

Robisz mi smaka na przehybe :)(pomijając wątek myśliwych, którego nie zazdroszczę :/) Tyle razy przejeżdżam obok i nie ma kiedy się wybrać. A teraz pogoda jest super. Prognozy mówią że ma tak być do przyszłej niedzieli. Ile trwała ta wycieczka na przehybe i z powrotem ?

Hej.

Rewelacyjna pogoda ci się udała :) Na pewno klimat wycieczki na Przehybe był nie powtarzalny- piękna złota jesień. Pamiętam tamtą trasę(żółty szlak) bardzo dobrze. Zjeżdżałem tam w drugi dzień po zakupie SPD :D Jeszcze pamiętam jak się drzew łapałem .....;P Ja dziś tez się wyrwałem na godzinkę w pobliski las. Żałuje że miałem tyle czasu bo dłuższy wypad byłby dzisiaj wskazany. Panowie musimy się jakoś umówić na wspólny wypad. Planowałem ostatnio wyjazd z Rytra na Radziejową i Przehybę- zjazd może też jakimś szlakiem. Pisze się ktoś jak by była pogoda? Jak co to moje namiary : 3962471-GG , Skypa- Reyn23 . Pozdrawiam wszystkich maniaków :)

Robisz mi smaka na przehybe :)(pomijając wątek myśliwych, którego nie zazdroszczę :/) Tyle razy przejeżdżam obok i nie ma kiedy się wybrać. A teraz pogoda jest super. Prognozy mówią że ma tak być do przyszłej niedzieli. Ile trwała ta wycieczka na przehybe i z powrotem ?

Wyjechałem z Gabonia (od szlabanu) około 10 a w Starym Sączu byłem ok. 14:30. Ale wyjątkowo się nie śpieszyłem, na szcycie w schronisku bez pośpiechu zjadłem żurek :thumbsup:. Naprawde polecam tę górke, wspaniałe widoki o każdej porze roku a dodatkowo conajmniej dziesięć opcji zjazdu (i wyjazdu oczywiście).

Co do propozycji "Reyn23" to bardzo chętnie.... tylko, że kiedy? W moim przypadku najbliższe dwa tygodnie odpadają :( a obawiam się, że potem to już będzie ciężko o warunki do jazdy :confused:. Ale kiedyś na pewno się uda. Co do proponowanej trasy to myslałem o niej ale .... w odwrotnym kierunku. Jak oceniasz jej trudność? Ja zjeżdżałem na Rytro ale niebieskim szlakiem i moim zdaniem był łatwiejszy niz ten żółty na Moszczenice.

A propo to niezłą sobie trase wybrałeś na nauke jazdy z SPD :w00t:.

No nie powiem zabawa wtedy była przednia i kilka gleb się zliczyło :P Co do wyjazdu to raczej spotkania trzeba będzie przełożyć na następny rok. Niestety to już raczej koniec sezonu. Choć jeszcze się zobaczy ;) Trasy z przehyby na Rytro nie robiłem jeszcze ale chciałbym.... Obojętnie w którą stronę. Myślę ze ta góra ma potencjał i jak tylko pojawi się więcej słońca to będziemy mogli ją bardziej zwiedzić. Pozdrawiam

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...

Witam, mieszkam mniej więcej u podnóży góry Chełm (Kłodne) i też chętnie pojeździłbym w jakiejś większej grupie po Beskidach. Mam nawet zamiar w tym roku zdobyć wszystkie szczyty Beskidu Wyspowego - Mogielica, Ćwilin, Jasień itd. Ostatnio w ramach pierwszego wiosennego rozruchu byłem na Chełmie (07.03) ale niestety na szczytach jest jeszcze dość dużo śniegu i lodu, więc ciężko przejechać, ale sezon powoli czas zacząć :thumbsup:

Jak będziecie chętni na jakieś wspólne wyjazdy to dajcie znać :) Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...

Witam, mieszkam mniej więcej u podnóży góry Chełm (Kłodne) i też chętnie pojeździłbym w jakiejś większej grupie po Beskidach. Mam nawet zamiar w tym roku zdobyć wszystkie szczyty Beskidu Wyspowego - Mogielica, Ćwilin, Jasień itd. Ostatnio w ramach pierwszego wiosennego rozruchu byłem na Chełmie (07.03) ale niestety na szczytach jest jeszcze dość dużo śniegu i lodu, więc ciężko przejechać, ale sezon powoli czas zacząć :thumbsup:

Jak będziecie chętni na jakieś wspólne wyjazdy to dajcie znać :) Pozdrawiam.

Witam, wygląda że mieszkamy mniej więcej po dwóch stronach Chełmu :) .

Plan nasz ambitny też o tym myślałem, pytanie tylko czy zamierzasz gdzieś podjeżdżać samochodem czy prosto z domku?

Ja też już coś zaczynam śmigać tyle że muszę uważać bo nabawiłem się kontuzji kolana na nartach w zimie :( i tak do końca nie wiem jak to się odbije w przypadku większego wysiłku.

Tutaj prośba do wszystkich obecnych w tym temacie - jak będziecie mieli jakieś plany to piszcie może coś się uda wspólnie zorganizować.

Pozdr

Tak wstępnie planuję, że pod koniec tego tygodnia w piątek 30.03 albo w sobotę 31.03 wybiorę się na Jaworz, jeżeli pogoda pozwoli...

Co do tych wypraw w Beskid Wyspowy, to jeszcze nie wiem do końca jak to będzie wyglądało, najpierw, na pierwszą wycieczkę (prawdopodobnie przełęcz Ostra - Cichoń) spróbuję pojechać bezpośrednio z domu, zobaczymy jak to wyjdzie, czy kondycja pozwoli na takie wyprawy :D

Pozdr

• 1 miesiąc temu...

Witam, mieszkam aktualnie w Chełmcu, pochodzę ze Starego Sącza. Jeżeli jest ktoś chętny na zwiedzanie, zapraszam. Lubie trasy wyczynowe-ostre podjazdy. W tym tygodniu będzie ciężko, gdyż praca mnie nawiedziła, jednak w next week można wspólnie podziałać. Preferuję godziny popołudniowe-od 16. Chętnie się podzielę fajnymi trasami.

Pozdrawiam

Piotrek

btw.

w planach mam na początku czerwca 2-dniową trasę do Rabki z Marcinkowic. Jest to szlak rowerowy, także fajne widoki gwarantowane.

• 1 miesiąc temu...

Czesc, ja jestem Biczyc g.Chełmiec, jeżdżę popoudniami w tygodniu i dłuższe trasy w niedziele. Rower szosowy. Preferowane urozmajcone trasy, tempo raczej nie wyczynowe, jesli jest ktoś chętny to zapraszam. gg. 1301184 lub bolone@wp.pl

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Witam,

dzisiaj założyłem konto na tym forum. Czy są może jacyś chętni na wypad w przyszłym tygodniu? Jestem z okolic Nowego Sącza, do miasta jakieś 45 minut drogi rowerem. Byłem ostatnio w Starej Lubowni na Słowacji, w sumie zrobione 125 km, od domu do domu, co jest moim rekordem póki co, ale raczej nie dotrwa ten rekord długo. Ostatnio myślałem o kilku miejscach w które by się wybrał: Bardejov, Poprad -oba miejsca na Słowacji, Czorsztyn, Dobczyce, Rabka. Póki co tyle.. jak zrealizuję te wyjazdy, to będę myślał o czymś innym. Więc jeśli ktoś chciałaby się przejechać razem ze mną to tutaj mój kontakt: maloey@onet.pl

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...