Skocz do zawartości

[ uchwyt na bidon ] - czy warto

bartosz646

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Patrząc na skomplikowaną budowę, jest spora szansa, że rozleci się przy próbie wepchnięcia bidonu. Jeśli przetrwa miesiąc, zacznie się rozkręcać.

Dla mnie kiepski pomysł, chyba że ma być równocześnie błotnikiem...

Napisano

ok dzięki to tego nie będę kupować ale mam tylko jedno miejsce na bidon co dla mnie jest trochę za mało znacie jakieś sposoby na zamocowanie drugiego bidonu jakieś specjalne koszyki? ale nie jakieś taśmy bo wtedy może się zsuwać podczas jazdy. i coś takiego wmiare funkcjonalnego i nieprzeszkadzjącego podczas jazdy

Napisano

http://www.bontrager.com/model/07758

To inny przykład, sprzedajemy takie wynalazki ludziom którzy uczestniczą w dłuższych wyścigach szosowych.

Dlaczego taki koszyk jak w pierwszym poście ma się urwać?

1. Stelaż wykonany jest z metalu.

2. Wszystkie nakrętki można wymienić na takie z zabezpieczaniem przed odkreceniem - może już takie są.

Czy szanowni znawcy użytkowali zasiodłowych koszyków na bidon że są pewni co do negatywnych konsekwencji?

Czy jest praktyczny w użytkowaniu?

Nie, jeśli musisz wychylać się poza siodło w czasie jazdy (zjazdy) - wtedy twój tyłek będzie miał ograniczone pole manewru. Można ten problem rozwiązać w pewnym stopniu dzięki regulacji kąta pochylenia ale to rozwiązanie oczywiście działąjące w ograniczonym stopniu. Tak więc tego typu rozwiązanie jest lepsze na szosę lub do trekkingowania - zakładając że podróżujesz bez wysokiego bagażu na bagażniku.

Są również mocowania do koszyków na kierownicę, ale nie podam ci nazwy bo nie pamiętam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...