Skocz do zawartości

[5000-7000] mtb/xc

kad1984

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam szukam roweru do szleństw w lesie... Nie jeżdżę zbyt ekstremalnie, lubie pojeździć po utwardzonych duktach, błocie, poza szlakami raczej zjazdy niż podjazdy. Nie wiem czy wybrać fulla czy hardtaila, myślałem o giancie anthem x3, cubie reaction race, cubie reaction pro, najbardziej mi się podoba cube reaction GTC team (carbon)... Problemem jaki napotkałem jest mój synek, a właściwie jego fotelik montowany na ramie (przynajmniej 2x w tygodniu jeździmy na wyieczki), nie wiem czy któraś z tych ram nadaje się do montażu tego sprzętu... Może lepiej kupić rower do szaleństw i zostawić stary do jazdy z dzieciakiem?

Proszę o podpowiedź.

Napisano

Mieszkasz raczej daleko od gór ;) i full chyba nie jest ci potrzebny ale według mnie jazda na fullu jest nieporównywalna z jazdą na hardtaliu. Koło lepiej się trzyma drogi, na podjazdach nie ujeżdża :thumbsup: . Może być tylko problem z jazdą z fotelikiem, ponieważ koło najprawdopodobniej będzie uderzać o fotelik. Wg. najlepszym rozwiązaniem będzie kupno nowego roweru "do szaleństw" i zostawienie sobie starego do jazdy z fotelikiem :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...