rafcix1221 Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam. Mam w kole przednim do wymiany łożysko.I tu nasuwa sie moje pytanie : Czy są jakieś rozmiary? Czy pojadę do rowerowego i powiem łożysko do koła i przyniesie uniwersalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Łożysko w kieszeń na wzór albo suwmiarka + katalog łożysk i znajdziesz oznaczenie. Możliwe że taniej będzie tam gdzie sprzedają łożyska a nie w rowerowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlas Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Witam Zależy jakie łożysko czy maszynowe czy kulkowe. Jeżeli kulkowe najlepiej żebyś wyciągnął, podszedł do najbliższego rowerowego i powinni mieć, lecz najczęściej są luźne kulki i ja dopiero je dostałem w 4 sklepie(wyciągnął z łożyska kulkowego). Jeżeli masz łożysko maszynowe idziesz do sklepu z łożyskami on tam tobie mierzy suwmiarką i daje takie jakie potrzebujesz. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Z tym "łożysko w kieszeń" jest problem łożysko jest w milionie części jak nie więcej a kulki po całym podwórku pewnie latają wystarczy zmierzyć suwmiarką średnice zewnętrzną czy wewnętrzną też? W zwykłym rowerowym dostanę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlas Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Tak jak napisałem jeżeli masz kulki, idź do rowerowego, on zapewne weźmie wianuszek dopasuje tobie rozmiar kulki. Sprzeda np. 3/4 wianuszki, wyciągniesz sobie kuleczki i będzie pięknie. Przynajmniej ja tak zrobiłem, jak zgubiłem swoje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Właśnie nie mam kulek kiedyś jak wyciągałem ośkę i wyleciało wszystko, nie mam ani jednej kulki więc chyba wezmę koło i heja do sklepu dobierze tak pod koło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pytlas Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 A jaką masz piastę? Może w internecie da się znaleźć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 3 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Oj tego to nie wiem... Wolę iść do rowerowego z kołem - o ile uda się dobrać łożysko - zależny mi na czasie żeby wykorzystać pogodę na rower A z przesyłkami nie chce mi się bawić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 3 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Średnica zewnętrzna+wewnętrzna i jeszcze szerokość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 4 Października 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Z tego co zrozumiałem to zwykła piasta z konusami wiec nie przejmuj sie, kup 3 wianki do koła przedniego, z 3 wsadz na 2 koła powinno starczyć bo tam wchodzi po 9 kulek z tego co pamietam. Wyczyść miski, kulki osadź na smarze. Natomiast jeseli to łozysko maszynowe i je tak zmieliłeś są ci potrzebne 3 wymiary : - średnica zewnętrzna - średnica wewnętrzna - grubość łozyska. Na uszczelnieniu najszczesiej pisze jaki tam jest moderl. Np 6600 2RS czy coś w ten deseń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 4 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Już kupiłem wszystko ładnie się kręci. Dzięki za odpowiedzi, lecą +. Temat do zamknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.