Skocz do zawartości

[ 3000 zl] dla 40-letniego nowicjusza MTB

mastrolindo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam .Chcialbym kupic rower do 3000 zl ,widzac olbrzymim wybor ,ze tak powiem troche sie zgubilem.Mam ponad 40 lat ,180 wzrostu i waze 88 kilo.Zaznaczam ,ze mieszkam we wloszech i tu tez bede probowal sie nim po gorkach poruszac.Dzieki zanaprowadzenie mnie na trop.Jesli mozecie jeszcze poradzic ,jakas nawigacje w miare przyzwoita

Napisano

Wielu mastersów przerzuca się na szosę. Sam ostatnio lubię śmigać po szosie, więc może to? A we Włoszech warunki do kolarstwa szosowego są znacznie lepsze niż u nas, poza tym masz tam i płaskie tereny, i fajne góry.

Za 1000€ jest tam fajny karbonowy Moser na Veloce. Szosówkę chyba lepiej kupić tam, zresztą górala chyba też, zaczynają się promocje, a na zachodzie obniżki są znacznie większe niż u nas.

Napisano

We włoskim mierny, ale przecież możesz być w polskim.

Rockrider nawet bez promocji jest w rozsądnej cenie, a na "starość" człowiek ceni sobie wygodę (nie lubię jak siodło kopie w tyłek).

Napisano

Widzialem go teraz we wloskim decathlonie .Kosztuje 929 euro online ,ale chwilowo niedostepny.Wiec chyba ten model we wloszech i kurier mi go przywiezie (byle nie na nim przyjechal ;))

• 3 tygodnie później...
Napisano

Dzis zakupilem,....motalem sie, przegladalem wszystkie,ze tak powiem leb boli od oferty we wloszech.Wszystkie fajne i neca kolorami ,ale jakosc.....?.Sam rower to nie wszystko ,potrzebne buty ,szmaty,kask,bagaznik na samochod i oczywiscie kasa na paliwo ,zeby w dolomity czy apeniny (niedaleko ) dojechac.Wybralem Giant Talon2 .Zobaczymy ,pojezdze troszke ,zobacze jak sie wszystko uklada ,jak sie nazywaja czesci ,co mozna zmienic ,a co zostawic.Czytajac wasze nazewnictwo i znajomosc tematu potrzebuje troche czasu na zaznajomienie sie z tym wszystkim.Potem zobaczymy .Jak bedzie bakcyl to i juz jako bardziej doswiadczony dobiore rowerek dla siebie miodzio :thumbsup: .Na dzis ma mi wystarczyc jako moj elementarz.ten skromy giancik.Pozdrawiam wszystkich i dzieki raz jeszcze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...