Skocz do zawartości

[Hamulce tarczowy]Gdzie dostanę 'zawleczkę'?

Stefan43

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, potrzebuje zawleczki do hamulca tarczowego ponieważ w trakcie jazdy mi zleciała i hamulec przestał czynić swoją rolę

Lecz zawleczka musi pasować na śrubę która przed końcem ma wyfrezowany taki lekki rowek, a nie otwór

Byłem w sklepie rowerowym, lecz tam powiedzieli mi że tego sie nie naprawia tylko kupuje sie nowy hamulec(60zł)

Z góry dziękuje :)

• Mod Team

Forum wróżbitów jest zaraz obok.

Skąd mamy wiedzieć o jaką zawleczkę chodzi, skoro nawet nie podałeś nazwy hamulca ...

Jak nowy hamulec jest za 60 zł to pewnie nie jest to szczyt high-endu i faktycznie kupno nowego zacisku będzie bardziej opłacalne.

Swoją drogą nawet nie sprecyzowałeś o jaką zawleczkę chodzi? Może o tę od klocków hamulcowych?

Rower jest z allegro to pewnie jakiś "chińczyk"

U mnie hamulec jest zrobiony z 2 części i w każdej cześci jest jeden klocek.

Te 2 części łączy się ze sobą za pomocą śrub które są nagwintowane tylko na początku.

Po zamontowaniu ta 2 część jest prawie przy tarczy, a w tej pierwszej części klocek dochodzi do tarczy po naciśnięciu hamulca

Mniej, więcej tak ta śruba wygląda:

aaawu3u.png

Jeśli dalej źle wytłumaczyłem to jutro dam wam zdjęcia :)

Sprawdź w sklepach rolniczych (np. Agroma), w Lublinie sporo tych sklepów jest w okolicy ul. Diamentowej.

Weź tą "śrubę" na wzór i pytaj o zawleczkę. I weź ze sobą drobne pieniądze bo to kosztuje dosłownie grosze.

Coś tego typu: jeden, dwa, trzy, każda będzie spełniać swoją funkcję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...