oneat Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Zauważyłem, że wolnobieg odchyla się podczas kręcenia kołem na podwieszeniu. Delikatnie na lewo delikatnie na prawo i tak okresowo. Co jest powodem takiego zachowania? Dodam, że ośka jest nowa wolnobieg też. Koło jedynie źle scentrowane. Jak myślicie?
pytlas Napisano 3 Października 2011 Napisano 3 Października 2011 Mnie się wydaję na 99% że jest to normalne zachowanie. Jeżeli tobie wszystko działa tak jak należy oraz przerzutka działa dobrze, niema co z tym robić. Przynajmniej mnie się tak wydaje, niech wypowiedzą się inni.
Bartekb89 Napisano 19 Października 2011 Napisano 19 Października 2011 Zauważyłem, że wolnobieg odchyla się podczas kręcenia kołem na podwieszeniu. Delikatnie na lewo delikatnie na prawo i tak okresowo. Co jest powodem takiego zachowania? Dodam, że ośka jest nowa wolnobieg też. Koło jedynie źle scentrowane. Jak myślicie? Przy wolnobiegach to normalne nawet nowiutki z salonu się będzie odchylał wynika to z jego montażu na piaście http://www.wrower.pl/sprzet/kasety/kasety.php#RodzajeKaset kastea trzyma się całej piasty na szerokim wału więc zawsze idzie prosto bo ma szeroki obszar obrotu a wolnibiegi są nakręcane na koncowke piasty a reszta jest tak jakby w powietrzu stąd minimalne dchylenia które widac okiem nie przeszkadza to wjej pracy i jest naturalne także dopoki zeby sie nie zjada akurat tym sie nie przejmuj, aby go wymieniac to tyle co pamiętam Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.